1. Home
  2. Inspiratie
  3. Kerst 2021: deze jurkjes zijn feestelijk én comfortabel

Kerst 2021: deze jurkjes zijn feestelijk én comfortabel

Door Ilse Bloemendal - Donderdag 25 November 2021 | 08:13

kerstjurkjes 2021
Op zoek naar een feestelijke outfit voor de feestdagen? Maak dit jaar indruk op je gezelschap met een prachtige jurk. Of je nou naar een feest gaat of je familie over de vloer krijgt, voor elke gelegenheid is er een passende jurk te vinden. Geheel volgens de trends van 2021, deze acht jurkjes zijn feestelijk én comfortabel!

Pak dit jaar groots uit met een feestelijke jurk 

Wist je dat vrouwen gemiddeld 185 jurken kopen in hun leven? Niet zo gek, want dit item is absoluut het meest ideale en veelzijdige kledingstuk voor de vrouw. Waarschijnlijk heb je dit moment niet 185 jurkjes in je kast liggen, maar een ding is wel zeker: degene die je wel nog hebt, liggen vermoedelijk te verstoffen in je kast. De kans is groot dat je door de coronacrisis voor meer binnen gezeten dan gewoonlijk. Hopelijk ligt het dieptepunt van deze nare tijd achter ons en gaat vanaf nu alles de goede kant op. Pak daarom dit jaar extra groot uit met een feestelijke jurk, helemaal van de tijd van nu. Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de feestjurk aantrekken!

Trends van 2021

De modetrends van 2021 voor feestelijke gelegenheden zijn chique én comfortabel. Na al bijna twee jaar thuiswerken, is het niet geheel verrassend dat de trend van comfortabele kleding zich doorzet. Goed nieuws, want nu kan je het gezegde ‘wie mooi wilt zijn moet pijn lijden’, écht aan de kant zetten. Die mooie, maar niet lekker zittende jurk en plakbeha’s hoef je nooit meer aan. Fijn, want dan is het nu de hoogste tijd om te kijken naar een mooie, fijn zittende jurk

Zoals elk jaar zien we weer veel zwarte en gouden jurkjes met glitters en pailletten. Naast deze extra glam zie je veel jurken met aanwezige printjes en kleuren. Denk aan kleuren als dieprood, paars en donkergroen. Ook felle kleuren zie je veel terug. Net als vorig jaar geldt, hoe meer kleuren je combineert, hoe beter. Als je kijkt naar de prints van dit jaar, zie je veel bloemenprint en ruitjesprint. Fijn, want die heb je gegarandeerd al in je kast hangen. Tot slot zie je in 2021 veel lange jurken: deze zijn chique en stijlvol. 

Een passende jurk voor elke gelegenheid

Of je nou naar een belangrijk diner gaat of thuis wat familie uitnodigt – een speciale avond vereist een mooie avondjurk. Aangezien je in je leven heel veel jurkjes koopt, is het verstandig om een jurkje aan te schaffen die je tijdens verschillende gelegenheden aan kan trekken. Ga daarom dit jaar voor een mooie cocktailjurk. Deze jurken zijn iets minder formeel, maar minstens zo feestelijk! Op deze pagina vind je een ruime collectie aan cocktailjurken. Met een mooie rode jurk maak je gegarandeerd indruk op je gasten. Wil je liever iets minder opvallends? Dan is deze lange jurk met bloemenprint wat voor jou. Kies jij het liefst voor veilig en vind je het fijn als kleding wat afkleedt? Dan is een zwarte jurk met kanten details een echte aanrader! Heb je liever wat goedkopers, maar wel wat stijlvols? Ga dan voor deze oranjerode jurk met bloemenprint

Mag het nog wel wat meer van jou? Neem dan een kijkje in deze selectie van feestjurken. Een goede feestjurk is onmisbaar in de kledingkast van elke vrouw. Deze vier onderstaande feestjurken zitten heerlijk en zien er prachtig uit! Te beginnen met deze prachtige blikvanger van een jurk. De leuke print en kleurencombinatie maken deze jurk perfect voor een feestelijke gelegenheid! Ook deze groene velvet jurk is een plaatje. Deze jurk is te strikken in de taille, ideaal voor een zandloper of peerfiguur. En wat dacht je van deze mooie oranje-rode chiffon jurk? De roze tinten in de jurk maken de jurk helemaal af. Tot slot willen wij je deze grijze jurk van YAYA niet onthouden. Eenvoudig, maar erg stijlvol.

Maak het af met passende accessoires

Afhankelijk van waar je deze feestdagen naartoe gaat, kan je je outfit een extra touch geven door wat extra accessoires. Denk aan grote oorbellen met diamantjes, een kleurige blazer, of een tas met glitterprint. Besteed tot slot wat aandacht aan je haar en make-up. Laat de feestelijke gelegenheid maar komen! 

Wat zijn jouw plannen dit jaar?

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal

Lees ook