1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurkjes waar je slanker in lijkt

Jurkjes waar je slanker in lijkt

Door Ilse Bloemendal - Dinsdag 07 December 2021 | 17:10

Ben je op zoek naar een leuke en afkledende jurk? Dan hoef je niet per se een donkere, zwarte jurk te kopen. Er zijn nog veel meer simpele kledinghacks waardoor je gelijk een stuk slanker lijkt. Hierbij een overzicht met de jurkjes die je buikje of andere probleemgebieden eenvoudig verbergen. Met deze afslankende jurkjes zie je er gelijk stralend uit!

 

1. Koop je jurkjes altijd in de juiste maat
Niet iedereen heeft maatje 36. Toch hebben veel vrouwen als doel om zich toch in dit maatje te ‘proppen’. Dit moet je écht niet doen – in te krappe kleding vallen eventuele kleine hobbels en bobbels extra op. Een te grote maat is ook niet aan te raden, want dan lijkt het net alsof je wat te verbergen hebt en zit er veel te veel stof om jouw lichaam heen, waardoor je dikker lijkt. Zorg er daarom altijd voor dat je de jurkjes in de juiste maat koopt. Twijfel je tussen twee maten? Laat je dan adviseren in een winkel. 


2. Kies voor een zwarte jurk
Het is voor velen geen geheim: zwart kleed af. Maar wist je ook dat donkerblauw en andere donkere kleuren afkleden? Lichte kleuren daarentegen accentueren je postuur en zijn dus meer geschikt voor magere mensen. In witte kleren lijk je dikker. Ga daarom voor een zo donker mogelijk (het liefst een zwart) jurkje als je wat slanker wilt lijken. Vrolijk je outfit eventueel op met vrolijke accessoires.


3. Draag een onderjurk
Door het dragen van bh’s, ondergoed en panty’s creëer je al snel verschillende oneffenheden. Deze zijn – als je pech hebt – vaak door een jurk zichtbaar. Wanneer je een onderjurk draagt, worden deze oneffenheden verdoezeld en valt de jurk mooier om je lijf. Hij maakt ook je buik net even wat slanker en het zorgt voor wat meer warmte. Ideaal voor in de herfst en de winter! Nóg een voordeel aan deze items is dat jouw jurk niet meer statisch zal zijn. Een onderjurk zorgt er namelijk voor dat de jurk die eroverheen zit mooi valt en niet gek gaat ophopen.

 

4. Kies voor een jurk met een ceintuur
Met een riempje kan je op een makkelijke manier vorm creëren in je silhouet. Welke vorm jouw lichaam ook heeft, de riem draag je altijd om het smalste deel. Heb jij een klein buikje? Draag dan een los jurkje met een smal riempje iets boven je taille. Mocht je juist brede heupen hebben, dan draag je een ceintuur op het smalste deel van de heupen. Dit is er vaak net iets boven, waardoor je optisch een smaller silhouet creëert.

 

5. Kies voor een effen jurk
De meeste vrouwen met een maatje meer zijn geneigd om voor een printje te kiezen. Dit is helaas geen goed idee, een print legt juist de nadruk op jouw vormen. Ga daarom voor een effen jurkje. Hiermee lijk je gelijk kilo’s lichter.

 

6. Maak je outfit af met een paar mooie hakken
Als je een jurkje draagt, maken hakken altijd je outfit af. Je ziet er niet alleen feestelijk uit, maar ze maken je ook nog eens een stuk langer. Hierdoor lijk je gelijk een stuk slanker. Slank, stijlvol en sexy. Het maakt niet uit of je hakken van een paar of tien centimeter draagt, elke centimeter is er één. Draag het liefst huidskleurige schoenen voor een zo groot mogelijk effect.

 

7. At last but not least: voel je prettig in het jurkje!
Zodra jouw outfit lekker zit en je zelfverzekerd bent, straal je dat ook uit. Mocht je echt onzeker zijn dan is het ook een perfecte afleidingsmanoeuvre. Met jouw zelfverzekerdheid let niemand op eventuele minpunten.

 

-> Heb je een buikje, grote borsten, brede heupen en/ of een zandloper figuur?
Kies dan een wikkeljurkje. Hiermee benadruk je je taille en je probleemgebieden worden iets gemaskeerd. Vier leuke voorbeelden!


-> Heb je wat forsere benen of een peerfiguur?
Ga dan voor een a-lijn jurkje. Deze jurkjes zitten net wat strakker rondom je taille en lopen daaronder wat uit: ideaal om bredere heupen of dikkere bovenbenen mee te camoufleren. Wat dacht je van deze parels van jurkjes? 

 

Lees ook