1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurkjes trends herfst 2022: deze jurkjes moet jij hebben!

Jurkjes trends herfst 2022: deze jurkjes moet jij hebben!

Door Ilse Bloemendal - Dinsdag 13 September 2022 | 10:34

Het is tijd voor de herfsttrends van 2022. De zwoele zomerdagen zijn voorbij en zijn helaas ingeruild voor koude regenachtige dagen. Maar wat trek je aan nu de temperaturen zijn gedaald en de zon minder schijnt? Wij vertellen je alles over de herfsttrends van 2022.

De 6 herfsttrends van 2022

Wij hebben de 6 tofste 2022 herfsttrends voor jou op een rijtje gezet. Herfst is just around the corner, dus tijd om je kledingkast een herfst update te geven. Ga jij voor een gebreide jurk, een leren exemplaar of ben je meer fan van colorblocking? Lees dan gauw verder over de herfsttrends van 2022.

1. Tweed is weer helemaal terug van weggeweest

De afgelopen jaren zag je tweed al meer verschijnen in ons modebeeld. Maar vergeet de saaie, vormloze kleding van vroeger: in 2022 wordt de stof gebruikt voor speelsere outfits en sexy silhouetten. Een tweed jurkje kan dus absoluut niet ontbreken in je kast. Wil je er echt volgens de laatste trends bijlopen? Ga dan voor een fleurig exemplaar. Wat dacht je van de combi roze groen?

2. Maak een indruk met doorzichtige materialen

Doorzichtige materialen zijn onmisbaar op dit lijstje van jurkjestrends voor het najaar van 2022. Dit is absoluut een van de meest gedurfde trends. Combineer een jurk met doorschijnende mouwen of voorkant met een mooie oversized blazer en je ziet er helemaal fleeky uit!

3. Een leren jurk kan niet in je kast ontbreken

Bij de catwalk collecties van fall/winter 2022 kon je veel leren items spotten. Naast tassen, riemen en laarzen is het nu een grote trend om leren jurkjes te dragen. Jurken van boterzacht leer zijn een best prijzige investering, maar je hebt er jaren plezier van en ze zijn zeer stijlvol. Mocht je geen echt leer willen dragen, dan zijn er gelukkig tegenwoordig ook veel mooie nepleren varianten te koop! We love it.

4. Colorblocking is en blijft hot!

Als je fan bent van kleur, dan is deze herfsttrend echt iets voor jou. In het najaar van 2022 mag je lekker veel spelen met kleur en dan het liefste door middel van colorblocking. Het is een gewaagde trend met veel felle combinaties, zoals oranje met blauw of roze met paars. Mocht je felle kleuren niet helemaal jouw stijl vinden, dan zijn de combinaties blauw/donkergroen en oranje/bruin wellicht meer iets voor jou. Geef je kast een update met een pop of color!

5. Gebreide jurken blijven een musthave voor in de herfst

Een van de perfecte herfsttrends voor 2022 zijn gebreide jurken, die veel op de catwalk te zien waren. Ga voor zachte kleuren, zoals beige, gebroken wit en karamel bruin en investeer in mooie wollen of katoenen varianten. Gebreide jurken zijn kun je op veel manieren stijlen en zijn mooi te combineren met lange laarzen of stoere bikerboots. Zo blijf jij ook deze herfst lekker warm, maar dan op een stijlvolle manier!

6. Klassieke ruitjes, we love it!

Dit jaar zijn ruitjes dé print van dit najaar. Denk aan de klassieke ruit van Burberry of ruitjes die je veel ziet in de ruitersport in blauw, bruin en groen. Draag een geruite blouse met een zwarte skinny of ga voor een volledige ruitenprint met een jurkje. Combineer je outfit met hoge laarzen en you’re good to go!

Laat je inspireren door deze mooie herfstjurken

 

Lees ook