1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurkentrends 2022: spijkerjurkjes zijn onmisbaar in je kledingkast

Jurkentrends 2022: spijkerjurkjes zijn onmisbaar in je kledingkast

Door Ilse Bloemendal - Dinsdag 01 Februari 2022 | 12:26

Denim: veelzijdig, nonchalant, en – toevallig – een van de jurkentrends van 2022. Niet dat ‘t ooit écht uit de mode raakt; spijkerbroeken dragen we immers ook al ééuwen. Een spijkerjurk is niet voor niets één van de zeven onmisbare jurken in je kledingkast. Denim jurkjes worden echt super hot in het 2022. Heb je er nog geen in je kledingkast? Dankzij deze tips bemachtig jij het perfecte exemplaar.

1. Getailleerde spijkerjurk

Spijker is al lang niet meer alleen maar stoer. Hoewel denim geïntroduceerd werd door mannelijke mijnwerkers, kan spijkerstof tegenwoordig ook vrouwelijk zijn. En hoe. Op de catwalk zien we ontelbare zandloperjurkjes in denim – inclusief riemen, strikken en andere details die de taille benadrukken. Sexy en stijlvol!

2. Spijkerjurk in overhemdstijl

Overhemden zijn onmisbaar in de vrouwelijke kledingkast. Ga dit jaar met de trend mee en ga voor een overhemd van spijkerstof. Kies een oversized exemplaar en geef je outfit een dosis vrouwelijkheid met een panty, je lievelingsschoenen (alles kan!) en een vrolijk tasje.

3. Wel spijker, niet blauw

Bij een spijkerjurk denk je misschien gelijk aan een blauwe jurk, maar vergis je niet! Tegenwoordig heb je spijkerjurken in allerlei soorten en maten. Zo ook in verschillende kleuren. Wat dacht je van wit, grijs, zwart of roze?

4. De tuinjurk 

Ook de salopettejurk is terug van weggeweest. Deze jurk staat ook wel bekend als de pinafore spijkerjurk, in de volksmond ook wel de tuinjurk genoemd. Dit jurkje is super retro en leuk om te dragen met een gestreept (col)truitje eronder. Maak je outfit af met kniekousen!

5. Simpele spijkerjurk

Een spijkerjurk gaat jaren mee, maar hoe zorg je ervoor dat je de jurk al die tijd ook leuk blijft vinden? Ga voor veilig en kies voor een simpele, basic spijkerjurk. Zo’n essential is altijd goed. Thank us later! 

Lees ook