1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurken dragen in de winter? 5 tips!

Jurken dragen in de winter? 5 tips!

Door Ilse Bloemendal - Donderdag 23 December 2021 | 14:33


 

winterjurk

Jurken dragen in de winter? 5 tips!

Jurkjes zijn voor iedere gelegenheid. Maar wat moeten we doen als het winter is en de koud in je huid snijdt? Je blote knieën en bevende armen maken een jurk totaal ongepast in de winter. Om nog maar te zwijgen over de dagen dat het vriest… Maar maak je geen zorgen; jurken in de winter te dragen kan op veel verschillende manieren. Zónder dat je stijf staat van de kou! Hier vijf handige tips.

Je komt al een heel eind met een warme winterjas en een panty, maar er zijn nog een aantal andere creatieve manieren om toch jurken in de winter te dragen.

  1. Een jurk dragen over een longsleeved coltrui

Natuurlijk is dit een easy way: je mouwloze jurkje dragen over een coltrui. Turtlenecks zijn zo classy en hebben een chique uitstraling dat zelfs een basic jurkje fantastisch wordt. Perfect voor als je gek bent op het Franse stijltje! Draag deze combi met mooie laarzen en minimalistische sieraden en je look du jour is af!

  1. Onder een dikke trui

Je hoeft echt niet je favoriete zomerjurkjes ver weg te stoppen in je kledingkast: draag je maxi of je slip dress met een simpele trui en je hebt de perfecte look voor een koffiedate met vriendinnen of voor tijdens je shopsessie. Zo kan je al je mooie dunne jurkjes dragen onder een oversized jurk. Twee vliegen in één klap!

  1. Draag de midi jurk met een lange wollen mantel

Heb je het snel koud? Dan is dit een goede tip voor jou. Trek je favoriete midi jurk uit de kast en draag deze met een lange, wollen mantel. Het fijne aan deze outfit is dat je letterlijk van top tot teen gekleed bent in wol. Erg fijn voor als het wat kouder is. Warm en stijlvol!

  1. Over je favoriete spijkerbroek

In 2021 is het helemaal in om jurkjes te dragen over je spijkerbroek. Het klinkt misschien wat gek en is even wennen, maar het staat écht heel leuk. Kies bij deze outfit voor een lange tuniekjurk en enkellaarsjes met hakken voor een winters geheel. Ideaal als je niet kunt kiezen tussen een jurk en een jeans!

  1. Combineer een jurk met een leren jasje of blazer

Leren jacks zijn helemaal in, net als leren blazers. Als het koud is, is het leuk om je favoriete jurk te combineren met een leren jack of blazer. Dankzij deze tip heb je het lekker warm en loop je er helemaal bij volgens de laatste trends.

Laat die winter maar komen!

Lees ook