1. Home
 2. Inspiratie
 3. Jurk over een broek dragen? 5x stylish manieren!

Jurk over een broek dragen? 5x stylish manieren!

Door Dionne - Vrijdag 04 Oktober 2019 | 10:00

Een jurk over een broek dragen kan jouw outfit een slonzige look geven, maar het kan ook prima een va va voom effect opleveren. Het is een uitdaging, maar wanneer je het goed doet ziet het er allesbehalve slonzig uit. Je hebt er alleen de juiste items voor nodig en dan kun jij deze look ook very Carrie Bradshaw dragen. Wij hebben 5 stylish manieren voor je verzameld hoe je het beste een jurk over een broek kunt dragen! 

How to: jurk over een broek dragen?

Een hippie dress op een mooie pantalon kan misschien wel jouw favoriete outfit worden voor aankomend seizoen. Veel trends zien we ieder seizoen weer terugkomen en zo ook deze outfit uit de jaren ’90. Voor wanneer het zonnetje net niet warm genoeg is om all the way een zomeroutfit te dragen, is dit layer fest ideaal. Met dank aan onze geliefde Instagrammers, want er zijn genoeg influencers en it-girls die ons ervan hebben overtuigen dat een jurk over een broek dragen helemaal niet stom en ouderwets is.

jurk over een broek

 

5x manieren om de jurk over een broek te dragen

 1. De bike short
  Een trend waar je misschien eerst de goosybumps bij kreeg, maar waar je wellicht al een beetje gewend aan bent geraakt. Een oversized blousejurkje op een bike short is alles wat je nodig hebt om deze look te knallen. Enne, wil je helemaal de laatste trends volgen? Dan stijl je deze look met elegante kitten heels. We love it! 
 2. Over een stoere jeans
  Het liefst een vintage Levi’s 501. Het dragen van een jurk over een jeans is één van die dingen waarvan je dacht dat je ze nooit meer zou aantrekken. Maar het is eigenlijk een styling-truc die relatief makkelijk en praktisch is. Een jurk over een broek ziet er chic uit, houdt je benen warm en breidt je garderobe uit door een jurk te verwisselen voor een top of een jacket.
 3. Zijden broek
  Een lange maxi jurk met spaghettibandjes over een zijden broek is de perfecte outfit voor op vakantie. Draag de jurk in een effen kleur en de broek met een fijne print. Een tip: kies een wrap dress en draag ‘m halfopen, want die statement broek mag gezien worden!
 4. De broek met de flared pijpen
  De broek met de flared pijpen zien we nu al een tijdje, maar vaak wordt dit item nog steeds met strakke tops gedragen. Kies een keer voor een maximalisme in plaats van minimalisme!
 5. Een pantalon in pastelkleuren
  Als je ons artikel hebt gelezen over de trendkleuren voor aankomend seizoen, dan weet je dat pastelkleuren samen met beige-tinten de boventoon voeren. Draag deze pantalon in combinatie met een jurkje in een schattig printje en je bent good to go.Do we need to say more?

Lees ook