1. Home
  2. Inspiratie
  3. Heads up! De jurk met smock werk draagt iedereen binnenkort

Heads up! De jurk met smock werk draagt iedereen binnenkort

Door Dionne - Dinsdag 15 Januari 2019 | 16:30

De lente is officieel around the corner. Althans, we bedoelen dat we al flink op zoek zijn naar de upcoming trends die we kunnen domineren deze lente/zomer. De jurk met smock werk is officieel dé jurk waar we naar op zoek zijn. Het geeft ons jaren ’80 feels: denk aan een rolschaatsen club, je favoriete cd’s, Girls Just Wanna Have Fun en de filmklassieker uit die tijd Dirty Dancing.  Het is weer even iets anders dan dat we tot nu toe gezien hebben. In één woord: wowzers. 

Mode trend 2019: de jurk met smock werk

Afgezien van de naam, krijgt de jurk met smock werk vaak een slechte reputatie. Het soort jurk dat veel vrouwen alleen aantrekken binnenshuis. Maar toch kunnen we er deze lente/zomer niet meer omheen.Je hoeft alleen even Instagram te openen, om een bevestiging te krijgen dat de jurk met smock werk hip is. De jurk heeft een nieuwe uitstraling gekregen en er zijn een heleboel merken die het op dit bewijzen. Van high street klassieker Mango tot Free People en Ganni. De smokkingstechniek – wordt op bijna alles – toegepast, van badpakken tot zomertopjes en maxi jurken. Je kunt gaan voor een babydoll-silhouet of voluit gaan met de Prairie It Girl look in een maxi of midi-jurk. Victoriaanse mouwen, golvende mouwen, bloemenprints en iets lagere zoomlijnen.

Verschillende merken kiezen ervoor om te kiezen voor felle kleuren, gekeken naar de mode kleuren van aankomend seizoen.  Naast dat je er chic as heck bijloopt, is de jurk met smock werk perfect voor mensen die geen moeite willen doen in de ochtend. Voor deze jurken hoef  je namelijk geen hele shave- en of fake tan sessie voor jezelf in te lassen. Toch naar een jurk op zoek voor een avondje uit? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor little black dress met smock details, zoals een bodyconjurk. Vind je de smockjurk al leuker klinken? Dat dachten wij nou ook.

de jurk met smock werk

Beeld cc: Fashion Me Now

Dit zijn de smockjurken van een leuk prijsniveau. What do you think? Ga jij volgend seizoen voor een jurk met smockdetails?

Ben je benieuwd naar de mode trends voor lente/zomer? Lees dan Fashion trends: dit dragen we in de lente/zomer 2019

Lees ook