1. Home
  2. Inspiratie
  3. Wij vieren Internationale Vrouwendag, doe je mee?

Wij vieren Internationale Vrouwendag, doe je mee?

Door Ana Banjanin - Donderdag 01 Maart 2018 | 17:00

Elk jaar staat 8 maart in het teken van: Internationale Vrouwendag! Een dag waarop elke vrouw in het zonnetje staat en je aangemoedigd wordt te vieren dat je vrouw bent. Maar ook moet er (helaas!) nog steeds gestreden worden tegen de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, discriminatie, racisme en seksueel geweld dat overal in de wereld nog steeds aan de orde is. Een betekenisvolle dag dus die we met een flinke portie GIRL POWER beleven! Vier je met ons mee?

Door het hele land zijn er verschillende activiteiten georganiseerd waarbij de vrouw het middelpunt is. Het thema dit jaar is heldinnen, waarbij het vooral draait om vrouwen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid  en voor hun medemens. Heldinnen die iedere dag strijden voor gelijke kansen en rechten die vrouwen ten opzichte van mannen zouden moeten krijgen binnen de politiek, economie en het openbare leven. En er moet natuurlijk ook een einde komen aan al het geweld tegen vrouwen en meisjes.

VOOR ELKE POWERVROUW HET PERFECTE JURKJE

Absoluut goede redenen dus om deze dag extra stil te staan bij wat voor een powervrouwen we met z’n allen zijn! Om dit met jullie te vieren, hebben wij onze favoriete jurkjes voor je verzameld! En natuurlijk maakt het ons niet uit of je een elke-dag-jurkjes-drager bent of misschien wel meer van spijkerbroeken houdt, deze dag gaat het erom dat we samen sterker staan als vrouw! Wij brengen een ode uit aan alle #heldinnen.

Voor welke zou jij gaan? Check hier nog meer leuke jurkjes >

Lees ook