1. Home
  2. Inspiratie
  3. H&M introduceert Conscious kunstproject in Nederland

H&M introduceert Conscious kunstproject in Nederland

Door Michelle Laros - Woensdag 12 Maart 2014 | 13:44

H&M Conscious kunstproject
Wat nou als we in een totaal eerlijke-zonder-zorgen-wereld zouden leven, waar geen armoede, dierenleed en kinderarbeid is en waar ijskappen groeien in plaats van verdwijnen. En wat nou als een modeketen daarin de eerste stap durft te zetten. Ze staan er misschien niet bij iedereen bekend om maar H&M is dus dol op duurzaamheid en wil ons graag bewuster maken met hun nieuwe kunstproject: Conscious New World.

Conscious kunstproject

Kunstproject? Nee geen verf, kwasten en pencelen, spuitbussen en lekker krassen buiten de lijntjes. Alhoewel, H&M dénkt wel buiten de lijntjes. Voor het project creëerde H&M een magical big five; vijf kunstenaars, vijf BN’ers en vijf thema’s met betrekking tot duurzame mode. De thema’s waar de kunstenaars mee aan de slag konden – en waar H&M ook actief in is – waren; recycling, water, lonen, educatie en grondstoffen. Met het Conscious kunstproject laten de vijf kunstenaars zien wat zij samen met hun muzen (lees: BN’ers) hebben gecreëerd, geïnspireerd door het gekozen thema.

Expositie

De duo’s (lees: kunstenaar + BN’er) gaan het aan hen gekoppelde thema uitbeelden in een ‘levend’ kunstwerk. Op woensdag 2 april worden deze gepresenteerd tijdens een bijzonder event voor pers en genodigden. Máár niet getreurd, daarna kan ook jij ze bewonderen want dan gaan de levende kunstwerken in reizende vitrines het land door. En als je dan toch een kijkje komt nemen, ga dan lekker op de fiets, zo verbeter jij ook de wereld!

Conscious Exclusive-collectie

Nu denk je misschien hartstikke leuk zo’n expositie, maar daarmee dragen ze toch niks bij aan een betere wereld (behalve misschien bewustzijn). Maar dit is nog niet alles. Op 10 april wordt de Conscious Exclusive-collectie geboren en liggen er compleet duurzame kledingstukken in de schappen van onze favo budgetmodeketen. En over zielige angorakonijntjes hoef je dus ook niet in te zitten want er is – of course – geen kind of dier aan te pas gekomen.

Zzzafe your mind

Zo wordt onze bedorven wereld, stukje bij beetje in de goede richting gewrongen. Eigenlijk zouden we met zijn allen even ‘gezeefd’ moeten worden waardoor we met een schone lij kunnen beginnen. H&M is alvast begonnen met zeven. Zij laten zien hoe je op een milieuvriendelijkere manier voor je kleding kunt zorgen door de introductie van H&M CleverCare-wasetiketten.

Ra-ra raadsel

Ben jij nou ook zo nieuwsgierig naar welke BN’ers en welke kunstenaars we kunnen verwachten? Helaas, dat houdt H&M nog eventjes geheim.. Maar fantaseren mag altijd. Wie denk of hoop jij te zien tijdens de expositie?

UPDATE >> H&M onthult magical big five voor Conscious New World

Lees ook