1. Home
  2. Inspiratie
  3. Goedkope jurkjes: de tips & trucs

Goedkope jurkjes: de tips & trucs

Door Elise Takkenberg - Woensdag 07 Augustus 2013 | 09:30

Goedkope jurkjes | Jurkjes.nl

Je kent het wel; als je met weinig geld op zak ‘even een rondje door de stad loopt’ zie je heel veel moois hangen en zijn er geen goedkope jurkjes te bekennen. Als je daarentegen een middag ervoor uittrekt, inclusief een flink gevulde pinpas in de aanslag, kun je helemaal niets vinden en koop je aan het einde van de dag maar wat simpele shirtjes om jezelf te troosten. Wij herkennen het probleem! 

Ons nummer één advies is: online shoppen! Je kunt online vaak makkelijk filteren op prijs, zodat die veel te dure, prachtige items jouw netvlies niet eens bereiken. Handig! In tegenstelling tot een fysieke winkel kun je ook filteren op kledingstuk en zoek je gerichter. Als je bestelling is geplaatst en ontvangen kun je op je gemak alles thuis passen (geen deprimerend paskamerlicht!) en terugsturen wat je niet bevalt.

Goedkope jurkjes online

Op Jurkjes.nl kun je bij iedere categorie filteren op prijs, merk en kleur. Als je niet op zoek bent naar een specifiek jurkje, kun je een kijkje nemen op de pagina met goedkope jurkjes. Dit zijn alle jurkjes uit ca. 45 webshops onder de € 25! Ideaal als je op het laatste moment kaartjes weet te bemachtigen voor een leuk festival of onverwacht een feestje hebt.

Goedkope jurkjes zijn tevens ideaal als je op vakantie gaat. Vaak kun je jezelf tijdens een vakantie uittekenen in je favoriete jurkjes: op het strand, tijdens het uitgaan en tijdens het eten. Het is dan niet erg als je een vlek met geen mogelijkheid eruit krijgt of als er een cocktail overheen gaat tijdens het uitgaan; je hebt er immers niet veel voor betaald! Als je goedkope jurkjes draagt zie je er leuk uit en hoef je niet continu op je kleding te letten.

Een vooroordeel is dat goedkope jurkjes van slechte kwaliteit zijn. Dit hoeft helemaal niet! Merken als Even&Odd, mint&berry en Vero Moda hebben bijna alleen maar goedkope jurken en zijn stuk voor stuk van goede kwaliteit. Goedkoop is dus lang niet altijd duurkoop als het om jurkjes gaat!

Tips & trucs

Zijn je zinnen alsnog gevallen op een duurder exemplaar? Geen paniek! Een paar simpele tips om te besparen op kledinguitgaven:

1. Stel voor jezelf een budget op. Je kunt ervoor kiezen jezelf een soort ‘kleedgeld’ te geven, hierdoor ben je veel selectiever in je aankopen.
2. Ontdek je kledingkast opnieuw. Wedden dat er al een soortgelijk item hangt? He-le-maal vergeten!
3. Wacht op de sale. Natuurlijk snak je naar een flinke stapel zomerjurkjes als deze begin mei in de webshops verschijnen, maar als je even wacht scoor je ze vaak met hoge kortingen. Buiten dat; je woont in Nederland. Je hebt de jurkjes in mei nog helemaal niet nodig!
4. Draai de seizoenen om. Koop je winterkleding voor het volgende jaar als de winter net is afgelopen, hetzelfde geldt voor zomerkleding. Er is dan volop uitverkoop!
5. Ga naar de tweedehands- of vintage winkel. Behalve dat vintage shoppen tegenwoordig helemaal in is, scheelt het ook veel geld.
6. Pas al je bestellingen en spreek met jezelf af dat je niet-passende items terugstuurt. Het komt maar al te vaak voor dat mensen de prijskaartjes er te snel aftrekken, geen zin hebben om te passen of zich pas na de retourtermijn herinneren dat ze nog een pakketje hebben liggen. Zonde!

Voor meer tips over kledingbesparing kun je kijken op deze pagina. Het is het leukste als je kunt afwisselen met goedkope jurken en duurdere exemplaren. Zo houd je bepaalde kledingstukken voor speciale gelegenheden en zijn deze nog leuker om aan te trekken. Hou jij van koopjes jagen? Dan kun je ook een kijkje nemen in onze SALE.

Klik hier om naar het overzicht met goedkope jurken te gaan. Happy (budgetproof) shopping!

Lees ook