1. Home
  2. Inspiratie
  3. Geruite jurk: zo dragen we deze trend binnenkort

Geruite jurk: zo dragen we deze trend binnenkort

Door Dionne - Dinsdag 14 Mei 2019 | 10:00

Wij zijn over het algemeen meer fan van de “draag wat je wilt dragen”, modefilosofie. Maar voor deze trend maken we een uitzondering. De geruite jurk is een trend die voor iedereen geschikt is. Van geblokt tot ruitjes en plaids: we zien allerlei picnic-inspired printjes dit seizoen. Houd de look neutraal in zwart en wit of bright en fresh in blauw en groen. Ga jij deze trend binnenkort dragen? 

Als je verliefd bent op prints, dan moet je zeker eens de geruite jurk proberen. Veel vrouwen dragen plaid prints waar ze ook naartoe gaan. De perfecte look voor naar kantoor, maar ook een mooie zomerse dag in het park. De meeste jurkjes zijn geschikt voor slecht weer, maar ook voor het zomerseizoen. Sommige stijlen zien er heel jeugdig uit, geïnspireerd op het schooluniform voor meisjes. Maar er zijn natuurlijk ook volwassen manieren om deze trend te dragen. Deze look heeft een retro-uitstraling, maar het is ook leuk om ‘m een moderne touch te geven. Je kunt daarom het beste kiezen voor een geruite jurk in een trendy uitvoering, bijvoorbeeld een smock jurk, off shoulder variant of een wikkeljurkje. Ben jij benieuwd welke uitvoeringen van deze trend er allemaal zijn? Wij hebben ze allemaal voor je op een rij gezet.

Geruite jruk

De geruite jurk in 3 uitvoeringen

1. Off shoulder jurk: de off shoulder variant kennen we ondertussen wel, maar blijft natuurlijk een vrolijke zomerse toevoeging aan iedere garderobe. Ben jij helemaal gek op het Franse stijltje? Dan is de off shoulder geruite jurk iets voor jou! Alleen de rieten tas, sandaaltjes met straps en de rode lippenstift ontbreekt nog…

2. Smock jurk: weet je even niet meer wat een smock dress precies is? Korte uitleg: denk aan Victoriaanse kragen (niet altijd), golvende mouwen, verschillende prints en iets lagere zoomlijnen. Je hoeft alleen Instagram te openen om tot de conclusie te komen, dat smock jurken ‘in’ zijn.

3. Pofmouwen, ingesnoerde taille en een knoopsluiting: deze trend heeft bevredigende Game of Thrones vibes en kunnen we niet in één woord omschrijven. Het is bijna onmogelijk om een jurk te vinden die bij ieder lichaamstype past. Het is een jurk die past bij vrouwen met een peerfiguur, maar ook bij vrouwen met een bredere pasvorm.  Krijg je er nog geen beeld bij? Bekijk dan de jurkjes hieronder (pas op, want je krijgt hier grijpgrage handjes van!).

Lees ook