1. Home
  2. Inspiratie
  3. Fietsen met een rokje, dat doe je zo!

Fietsen met een rokje, dat doe je zo!

Door Marise Doeve - Vrijdag 25 Juli 2014 | 10:00

Fietsen-met-een-rokje

Vergeleken bij andere landen dragen wij Nederlandse vrouwen heel weinig rokjes en jurkjes. We zijn nou eenmaal te praktisch ingesteld. En in Nederland fietsland windland is een jurkje/rokje nou eenmaal niet altijd even praktisch. Onzin, met deze tips kun jij altijd dat leuke jurkje aan!

Verschillende problemen, verschillende oplossingen. Want het ene probleem is het ander niet.

1. Van maxi naar mini

Al een tijdje niet meer weg te denken uit het straatbeeld en o zo charmant; de maxi. Helaas blijkt de maxi een obstakel voor fietsend schoon. Je blijft met je hakken erin hangen, de rok gaat in je wiel of nog veel gevaarlijker, hij wikkelt om je trapper heen. Levensgevaarlijk? Nee dus, transformeer je rok van een maxi naar een mini en je probleem is opgelost. Met een haarelastiekje tover je iedere rok gemakkelijk om naar een ingekort exemplaar maar een simpele knoop in de stof voldoet ook prima!

2. Gewichtjes heffen

Nederland staat niet voor niets bekend om de windmolens, het waait hier nogal veel. Niet veilig dus voor korte en wijde zomerjurkjes op de fiets. Maar met dit trucje kom jij ook zonder Marilyn Monroe Momentje aan op de plek van bestemming. Het enige dat je nodig hebt is een gewichtje (steentje, muntje of iets anders kleins met genoeg gewicht) en een haarelastiekje. Bekijk hier hoe je jouw korte rokje windproof maakt.

Fietsen-rokje-tips

3. Opzadelen maar

Vroeger – toen alle vrouwen nog rokken droegen – waren er speciale dameszadels voor de fiets. Ook wel rokzadels genoemd. Geen last meer van die stomme – en eigenlijk toch heel erg onnodige – punt tussen de benen waardoor de beweegruimte met een rokje nóg meer wordt beperkt. Opzadelen dus maar! Of moeten we zeggen Rokzadelen?

4. Gooi je charmes in de strijd

Misschien nog wel de makkelijkste manier van allemaal maar sowieso de leukste. Want wat is er nou romantischer dan achterop – of misschien wel op de stang – bij vriendlief of die date die je stiekem toch wel erg leuk vindt. Kunnen zij zich lekker mannelijk voelen en jij hoeft niet lastig te doen. Twee vliegen in een klap.

Bron beeld: bikes + babes

Lees ook