1. Home
  2. Inspiratie
  3. Ideaal voor de feestdagen: een blazerjurk!

Ideaal voor de feestdagen: een blazerjurk!

Door Ilse Bloemendal - Maandag 17 Oktober 2022 | 10:59

Met een ceintuur, pofmouwen of gemaakt van kant: blazer jurken zijn er in verschillende soorten. Hét perfecte kledingstuk voor een chic diner, een feestje of een werkdag. De blazerjurk is geschikt voor alle gelegenheden. Met de feestdagen op de planning is het nu de hoogste tijd om jouw exemplaar in huis te halen. 

Blazerjurk is een van de modetrends van 2022

Sinds Emily in Emily in Paris naar buiten stapte in haar roze hakken en oversized blazer, wisten wij het zeker: deze outfit gaan wij nog veel vaker zien. En ja hoor, inmiddels is heel Instagram fan van de blazerjurk. Vraag maakt aanbod. Wie een dagje gaat winkelen, heeft het al gezien. De blazerjurken vliegen je om de oren. En dat is goed nieuws. Heel goed nieuws zelfs! Want tijdens de feestdagen kan zo’n jurkje eigenlijk niet ontbreken. Je ziet nu dan ook veel exemplaren met pailletten of mooie kleuren. Wie er helemaal hip bij wil lopen, moet kiezen voor een mosgroen exemplaar of een pastelroze variant. Chic, trendy én stijlvol!

Blazerjurken zijn iconisch en tijdloos

Blazerjurken zijn al in sinds 1966, toen New York socialite Nan Kempner haar broek uitdeed en alleen in haar nette blazer een restaurant binnenwandelde. In die tijd mochten vrouwen namelijk geen broeken dragen in een restaurant. Sinds die dag staat de blazerjurk voor kracht én vrouwelijkheid. Na een tijdje niets meer van dit hippe mode-item te hebben vernomen, heeft de blazerjurk dit jaar zijn comeback gemaakt. Ga voor een oversized blazer en stijl deze met een riem of ga voor een strakke variant met strappy heels voor de feestdagen.

Elke dag draagbaar

De blazer jurk wordt vaak geassocieerd met chic. Hoewel we dit niet kunnen ontkennen, hoef je dit prachtige jurkje niet alleen uit de kast te halen wanneer je een feest op de planning hebt staan. Door een bladerjurk te combineren met stoere bikerboots, is jouw outfit omgetoverd tot eentje die ook op een doordeweekse dag gedragen mag worden!

Lees ook