1. Home
  2. Inspiratie
  3. FashionWeek Report: SIS by Spijkers en Spijkers

FashionWeek Report: SIS by Spijkers en Spijkers

Door Marise Doeve - Woensdag 29 Januari 2014 | 16:58

FashionWeek is weer afgelopen, modeminnend Nederland kan weer rustig bijkomen van alle drukte en hectiek. Ik niet, met het uittypen van dit report geniet ik nog even na van de afsluiter van dit jaar: SIS by Spijkers en Spijkers, geniet je mee?

Truus en Riet Spijkers zijn met de SIS collectie vaste prik geworden op FashionWeek Amsterdam maar dit jaar was het voor het eerst dat de dames de week mochten afsluiten. Een eer volgens Truus Spijkers, de finale is volgens haar het indrukwekkendst. En ja ze heeft gelijk, hoewel je zou kunnen denken dat de pers na zoveel shows wel modeshow moe is, zijn alle ogen gericht op de finale.

Geïnspireerd door het boek ‘Around the world in 80 days’ van Jules Verne kwamen de gezusters Spijkers met de ‘Around the world in a day’ collectie. “De reis van de A/W 2014 collectie gaat per luchtballon, want met het hoofd in de wolken is alles mogelijk”, aldus Spijkers en Spijkers.

De collectie had een duidelijk SIS signatuur met grafische vormen, mooi kleurgebruik en een vaak terugkomend streepje. Zoals iedere collectie van de Twentse zussen zien we ook weer veel jurkjes, pakken en kokerrokken terug.

Wel nieuw is dat Spijkers en Spijkers zich voor het eerst niet hadden laten inspireren door een sterke vrouw maar dit keer door een verhaal. Misschien ook wel de achterliggende reden voor de iets sportievere insteek van de collectie.

SIS by Spijkers en Spijkers op FashionWeek

Bekijk hier alle foto’s van de SIS by Spijkers en Spijkers collectie

Beeld: Peter Stigter

 

Lees ook