1. Home
  2. Inspiratie
  3. Fashion Week Report: FREDFARROWBRITTAVELONTAN

Fashion Week Report: FREDFARROWBRITTAVELONTAN

Door Britte Kramer - Dinsdag 16 Juli 2013 | 15:47

Amsterdam Fashion Week: FREDFARROWBRITTAVELONTAN

Fred Farrow en Britt Avelon Tan deden ervaring op bij Engelse en Parijse modehuizen als Balmain en Vivienne Westwood. In 2010 besloten ze hun krachten te bundelen. Bij dit ontwerpersduo ligt de focus op de stoffen waarmee ze werken. Stoffen die altijd eco-friendly zijn, en waarvan sommigen door henzelf ontwikkeld zijn.  Lekker groen bezig dus, die twee. En of het toeval is of niet: dat zagen we letterlijk terug in de show.

‘All you need is Fresh White Nickers and a Towel’, noemde FREDFARROWBRITTAVELONTAN de collectie. Gezien het Nederlandse weer lijkt ons dat iets te optimistisch gesteld. Vandaar ook dat we blij waren dat het duo daar nog een badjas aan toevoegde, plus wat soepelvallende, transparante broeken, tops en jurken, en items van geknoopt touw.

De toon van de show werd gezet met bombastische circusmuziek met een salsatwist. Naar aanleiding daarvan verwachtten we een behoorlijk showbizzachtige collectie vol glitter, glamour en kleur. Toen die eerste badjas de catwalk opkwam – Claes Iversen-regenjas-déjà-vuutje! – moesten we dus even omschakelen. De collectie, die overwegend bestond uit nude-tinten, aangevuld met diepdonkergroene accenten, deed juist heel licht en natuurlijk aan.

Hoewel de kleding zelf hartstikke prachtig was, of misschien juist daarom, vonden we het jammer dat de modellen – waarvan sommigen nonchalant een handdoek met zich meedroegen – als een speer langs ons heen sjeesden. Misschien omdat ze voor een keer geen hakken aanhoefden, maar op mooie, platte slippertjes of zelfs blote voeten liepen?

Hoe dan ook: wij zien  enkele van de geshowde items graag in onze vakantiekoffer verdwijnen. Vooral met Ibiza als bestemming zouden het fris witte, op handdoeken geïnspireerde pakje en de zwierige, lange zomerjurken de ultieme vakantiegarderobe vormen.

Lees ook