1. Home
  2. Inspiratie
  3. Fashion Week Report: Dorhout Mees

Fashion Week Report: Dorhout Mees

Door Marise Doeve - Maandag 15 Juli 2013 | 12:01

Fashion Week Report: Dorhout Mees Juli 2013

De naam zegt je vast nog niks maar laten we vooral de nadruk leggen op ‘nog’ want hier ga je nog veel van horen: Dorhout Mees. Ook voor ons een redelijk nieuwe naam maar vanaf nu staat ze voor eeuwig in ons geheugen gegrift.

La Belle Epoque, oftewel ‘het mooie tijdperk’, is de naam van deze collectie en mooi was het zeker. Inspiratie voor deze collectie haalde Esther Dorhout Mees uit een poëzie album uit 1800 die ze van haar overgrootmoeder erfde.

dorhout-mees1
De bladzijdes van haar overgrootmoeders poëzie album staan vol met zoveel liefde, tijd en moeite, dat zie je vandaag de dag niet meer. Sommige pagina’s zijn zelfs gevuld met zilver, goud, de mooiste gedetailleerde tekeningen, borduursels en natuurlijk de mooiste poëzie.

Esther vertaalde dit naar een collectie waarbij ze alle modellen als twee bladzijdes uit het poëzie album benaderde met de voorkant als de eerste bladzijde en de achterkant als een volgende bladzijde.

Wat je overigens bij sommige modellen wel heel letterlijk terugzag. Complete bladzijdes liepen over de catwalk maar altijd en overal met het romantische Franse gevoel van La Belle Epoque er doorheen geweven.

dorhout-mees3

De collectie toonde een mooie vloeiende lijn met lichte tinten wit, beige en roze maar ook hardere kleuren in lieflijke bloemenprints. Vloeiende materialen met altijd een luxe en rijke glans erover en voor de accessoires en handgemaakte schoenen antiek spiegelglas.

Dus oefenen maar op de naam Dorhout Mees want die wil (en mag!) je niet meer vergeten.

Beeld: Peter Stigter

Lees ook