1. Home
  2. Inspiratie
  3. Editor’s tips: september issues

Editor’s tips: september issues

Door Moniek Linssen - Dinsdag 26 Augustus 2014 | 16:48

editors-tips-september-issu

Augustus en september zijn maanden naar mijn hart. Het nieuwe modeseizoen – Fall/Winter – begint en alle grote magazines liggen in de winkel. Al neemt het weer dit wel heel serieus; de weersverwachtingen zijn niet al te denderend. I’ve got some september issues..

September Issues 1.0
Ik hou ervan om door tijdschriften te bladeren. In de trein, op de bank of in bad; je kunt even heerlijk wegzwijmelen bij de mooiste collecties van designers. Op het moment liggen de september issues in de schappen, dé maand waarin alle nieuwe collecties en nieuwe advertenties staan. Favorieten? Vogue Paris doet het weer erg goed en ook props voor de Amerikaanse Glamour met Olivia Wilde op de cover. Niet geheel onbelangrijk: de allereerste Nederlandse Harper’s Bazaar ligt vanaf vandaag in de winkels. Het was mogelijk om ruim van te voren een abbo af te sluiten, maar ik besloot even te wachten en me te laten verrassen als ik ’s ochtends naar de AKO zou rennen. En wauw, ik ben totaal niet teleurgesteld. De eerste editie heeft vier verschillende covers, leuk! Ik koos voor het exemplaar met het Valentino-jurkje. Liefde op het eerste gezicht toen deze op de catwalk in Milaan te zien was.

September Issues 2.0
Om het even over een andere boeg te gooien; ja ik heb wel issues met deze weersomstandigheden. Balen dus, vooral omdat we nog maar in eind augustus / begin september leven. Wie wil nou niet nog even genieten van een warme nazomer? Voor diegenen die nu pas vrije dagen hebben opgenomen is het even dikke pech. Misschien toch nog een reden om last-minute een zonvakantie te boeken. Eén voordeel, mocht je gewoon hier in dit koude kikkerlandje blijven: we mogen – en moeten – de herfstjurkjes weer tevoorschijn halen. Oftewel, voor mij een perfect excuus om nieuwe items te shoppen. De nieuwste collecties druppelen langzaamaan binnen en natuurlijk heb ik mijn oog al op een aantal jurkjes laten vallen: het rode jurkje vind je hier en de zwarte hier. You can never have too many dresses.

Lees ook