1. Home
  2. Inspiratie
  3. Editor’s tips: Londen, vlinders & Tinder

Editor’s tips: Londen, vlinders & Tinder

Door Britte Kramer - Maandag 28 Oktober 2013 | 16:10

Editors tips: Londen, vlinder, tinder

Ein-de-lijk: na een jaar of twee moet ik mijn paspoort zien te vinden. Woensdag stappen ik en m’n nieuwe pewter Doc Martens (!) op de bus en boot naar Londen (voor € 46,- ben je heen en terug, en heb je zelfs ook België en Frankrijk nog gezien!). Naar de vrienden die erheen verhuisd zijn vooral, maar ook voor koffie met Kimberly; het meisje achter Starsignstyle, waar ik regelmatig inspiratie vandaan haal voor de horoscoop-gerelateerde artikelen hier op Jurkjes.nl.

Tip 1: London Calling

Tja, Londen was ‘calling’ en ik kon de oproep niet weerstaan. Maar ook als ik in Amsterdam was gebleven had dit weekend door het muziekfestival London Calling een UK-hoofdstedelijk tintje gehad. Jammer dat ik het moet missen, maar ach. Dit festival is alleen al heel fijn voor inspiratie. Zo zit ik straks in de bus met London Grammar, MS MR, Ball Park Music, Koreless, Glass Animals, Jagwar Ma, Wampire, Findlay en Outfit uit m’n koptelefoon. Blijf jij in Nederland? Woensdag kun je naar Pecha Kucha Amsterdam en zaterdag kun je je uitleven tijdens de Museumnacht.

Tip 2: vlinders in een potje

Een (toevallig Londense) vriendin stuurde me, nadat ik haar veel te lang niet had gezien, dit berichtje: you’re such a hard girl to capture, like a butterfly! Toen ik na alle drukte eindelijk weer eens bij haar aan fladderde, zag ik op het dressoir precies dat: een gevangen vlinder, die af en toe door z’n potje heen fladderde. Mooi, heel mooi, maar ethisch verantwoord? Nou, dat valt dus alles mee.

Het bleek de Butterfly In A Jar te zijn: een nepvlinder op een ijzerdraadje. Een batterijtje doet de rest van ’t werk. Ook liefhebber van dit soort curiosa? Ik bezocht deze week ook voor het eerst The Otherist. Een winkel met ingelijste vlinders, vooroorlogse glazen ogen en andere fantastische dingen waar je niet naar op zoek was.

Tip 3: vlinders in je buik

Vroeger droomde ik van het idee dat de juf ons allemaal de naam van onze liefde op zou laten schrijven, om vervolgens te kijken of er matches waren en dan alléén die matches zou melden. Twintig jaar later is mijn droom in app-vorm gegoten: Tinder – de app waarbij je swipend door potentieel geschikte types heen gaat, wat af en toe een match kan opleveren. Ik heb nog nooit zoveel screenshots uitgewisseld als de laatste tijd: enge types, enige types, match met m’n ex, getrouwde gasten, gedichten, gesprekken over tonijn, stalkers, de mooiste complimenten, etc.

Sinds de hype een week of drie geleden op gang kwam lijkt alles anders. De hardnekkigste vrijgezellen verkeren zich weer in de dating scene (incl. ondergetekende), verkeringen gaan juist uit (hmm…) en ’t lijkt wel of we massaal door de ogen van de tandartsassistente kijken: deze herfst voelt als lente. ’t Is een en al geflirt op straat. En zolang je er met een dikke knipoog aan begint kan ’t op z’n minst leuke, nieuwe vrienden, een egoboost of goed humeur opleveren! Wil je de grappige (hoewel soms wel érg horkerig studentikoze) kant alvast checken? Daar is een speciale Facebookpagina voor.

Lees ook