1. Home
  2. Inspiratie
  3. DIY ombre jurkje of shirt

DIY ombre jurkje of shirt

Door Marise Doeve - Dinsdag 15 Mei 2012 | 09:29

Tess van Daelen in haar DIY ombre shirt

Het nieuwste begrip in het land der fashionista’s is ‘ombre’. Of je nou ombre haar of kleding hebt, met een ombre touch zit jij helemaal goed. Helaas is de trend nog niet in veel winkels te vinden dus hebben wij een hele makkelijke tutorial voor je!

Ombre, ook wel dégradé of dip dye genoemd, staat simpel gezegd voor twee kleuren die in elkaar overlopen, meestal van licht naar donker. Omdat we geen leuke jurkjes konden vinden in de ombre look zijn we op zoek gegaan naar een makkelijke how-to! En die hebben we gevonden!

Benodigdheden

Een wit katoenen jurkje of shirtje (tip: kijk onderaan deze post voor leuke jurkjes)
Textielverf in de gewenste kleur
Warm water
Zout
Rubber handschoenen
Afwasbak

how to DIY ombre tutorial

How to DIY ombre

Mix de textielverf met warm water en een snufje zout in de afwasbak. Stop de onderkant van je jurkje of shirtje in de bak en de kleur zal zich snel gaan verspreiden over je item. De eerste stap naar het ombre effect is gezet.

Om het effect sterker te maken kun je ieder uur een klein stukje extra stof in de bak laten zakken. Op deze manier verspreid de kleur zich heel geleidelijk over de stof.

Controleer het resultaat ieder uur en stop wanneer je blij bent met het resultaat.

Let op: Zorg dat je constant je rubber handschoenen draagt voordat je de verf  of het item aanraakt anders zul je een tijdje met gekleurde handen door het leven gaan.

Was jouw ombre item de eerste keer apart om te voorkomen dat je andere kleding er ook onder komt te zitten.

Witte jurkjes

 

 

Bron: Tessted

Lees ook