1. Home
  2. Inspiratie
  3. Little Black Dress, 9x de leukste

Little Black Dress, 9x de leukste

Door Admin - Dinsdag 11 September 2012 | 14:21

Er is een jurkje dat bij elke gelegenheid gedragen kan worden. Een jurkje dat altijd stijlvol is. Een jurkje dat nooit verveelt. We hebben het natuurlijk over de little black dress! Een ode aan het jurkje waar we allemaal een beetje verliefd op zijn.

De little black dress, vaak LBD genoemd, vindt zijn oorsprong in 1920. Het jurkje werd in die tijd uitgevonden door Coco Chanel. De koningin van de mode verzette zich tegen trends en een van haar bekende uitspraken was dan ook: ”Mode is gemaakt om niet in de mode te zijn.” En juist omdat ze tegendraads was, werd de LBD geboren. Geen exotische, lange en felgekleurde jurken zoals in die tijd gebruikelijk was. Chanel kwam met een minimalistisch zwart avondjurkje.

Inmiddels is het alweer bijna een eeuw geleden dat de LBD ter wereld kwam, maar er is nooit een moment geweest dat het jurkje uit beeld verdween. De little black dress heeft het zelfs weten te schoppen tot een eigen Wikipedia pagina en de afkorting LBD is toegevoegd aan het Oxford Dictionary of English! Het is dus een echte klassieker en elke vrouw moet minstens een LBD in haar kast hebben hangen.

Op zoek naar de perfecte little black dress? Op Jurkjes.nl hebben we meer dan 3900 zwarte jurkjes online staan!

Lees ook