1. Home
  2. Inspiratie
  3. Fashion Week Report: Claes Iversen

Fashion Week Report: Claes Iversen

Door Marise Doeve - Maandag 15 Juli 2013 | 14:05

Amsterdam Fashion Week Report: Claes Iversen Juli 2013

Claes Iversen; dé show bovenaan ons lijstje van must-see’s dit jaar en uiteindelijk ook dé show van het jaar. Vol enthousiasme namen we plaats op de tribune in de Gashouder met de camera in de aanslag. Let the show begin!

En daar was hij dan; de gele regenjas. Claes opende de show met dé gele regenjas. Je weet wel, zo’n gele regenjas die we vroeger tegen heug en meug aan moesten van onze moeder. Waar het eerst verbazing opriep bleek dit los te staan van de collectie qua stijl maar wel het verhaal te vertellen van de collectie.

Een zomerse regenbui was namelijk voor Claes de grootste inspiratiebron voor deze collectie. Hoe Nederlands. Franjes met kleine kraaltjes lijken als druppels van de kleding in paraplu-achtige silhouetten te vallen.

claes-iversen4

Ook het kleurenpalet is direct afgeleid van een sprankelende zomerbui. Zachte aquareltonen als mintgroen, oudroze en zonnegeel worden afgewisseld met koele blauw- en wittinten. Favoriet van ons, en Anna Drijver, is de zilveren strapless jurk met aan de zijkant plissé stroken maar ook de vergelijkbare jurk in het blauw/mintgroen.

Na de showstopper, een bruidsjurk inclusief bruidsluier compleet gemaakt van met kraaltjes bezette franjes, kwam Claes Iversen onder luid gejuich, gefluit en geklap de runway op. Dé man van Amsterdam Fashion Week 2013.

claes-iversen3

Beeld: FashionRollers.com

Lees ook