1. Home
  2. Inspiratie
  3. Chanel vibe: tweed jurken zijn on trend!

Chanel vibe: tweed jurken zijn on trend!

Door Dionne - Maandag 12 November 2018 | 17:01

Vorig seizoen had iedere vrouw front row een mantelpakje van tweed aan. Dit seizoen maakte de eeuwenoude stof officieel zijn comeback en niet zoals we ‘m kennen. Bij designer Emilia Wickstead zagen we een aantal items van tweed gevlekt met lila en met waistbeltbags. Juist, je kunt dit seizoen de stof het beste combineren met iets totaal onverwachts. Tweed jurken kun je heel makkelijk dragen met stoere western boots of een lakleren om het geheel toch een beetje edgy te maken. Waar kun je tweed jurken scoren? Bij je favoriete vintage online store en om je een handje te helpen hebben wij onze favorieten op een rij gezet! De tweed van dit seizoen is pittig, maar volledig het dragen waard. Channel your inner Coco Chanel, laten we maar zeggen…

Tweed jurken: hoe stijl je deze trend?

Het kostte een tijdje, maar de modebladen hebben ons inmiddels overtuigd: tweed is hot. Tweed begon afgelopen jaar al zachtjes zijn weg te zoeken tijdens Fashion Week. Toch denken veel mensen: hoe draag je het nu eigenlijk? So did we. Tweed jurken hebben een verrassend chic effect mits je het goed combineert, maar dan moet je er wel voor openstaan om gekke dingen met elkaar te combineren. Een tweed jurkje met lakleren laarzen of zelfs een oversized puffer coat om toch het grannie-gehalte iets te stabiliseren. Het wordt tijd om te gaan neuzen in de kast van je oma.

tweed jurken

Beeld cc: Lisa Hahnbück 

Go tweed!

Tweed is niet alleen voor winterjassen, want deze dikke winterse stof is ook perfect voor jurken. Je kunt deze look vergelijken met de little black dress, want hij is ook heel goed te stijlen met goede key accessoires. Probeer een stoere tailleriem, een opvallende tas of grote ear hoops. Shop een andere look en go tweed! Dit zijn onze favorieten.

Toch niet helemaal wat je zoekt? Bekijk nu de 5x modetrends voor het najaar. Daar zit echt wel iets voor je bij!

Lees ook