1. Home
  2. Inspiratie
  3. Een blousejurk kan dit jaar niet in je kast ontbreken!

Een blousejurk kan dit jaar niet in je kast ontbreken!

Door Ilse Bloemendal - Maandag 14 Maart 2022 | 12:54

De lente is right around the corner. Na de zonnige dagen deze week denk je gauw terug aan vorige zomer. Het dragen van luchtige stoffen, vrolijke prints en leuke kleurtjes klinkt als muziek in de oren, nietwaar? Tijd om ons over een van de jurkjestrends van 2022 heen te buigen. Dit jaar vul je hoe dan ook je winkelmandje met een blousejurk. Waarom en welke? Dat lees je in dit artikel! 

Een klassieker die niet in je kast kan ontbreken

Officieel is deze musthave afgeleid van de mannenblouse maar inmiddels is het een klassieker die niet in je kast mag ontbreken: de overhemdjurk! De blousejurk is dé jurk van dit seizoen en wij vertellen je graag hoe je hem draagt. Een overhemdjurk is er in alle soorten en maten én hij is eindeloos te combineren. Laat je inspireren door deze vijf stijlvolle combinaties.

Zo draag je de blousejurk!

Stoer
Creëer een stoere look door de blousejurk te dragen met een strak jeansshortje. Knoop de jurk aan de onderkant op, zodat je net het randje van de short zit. Draag je liever een lange broek, kies dan voor een strakke zwarte jeans met stoere laarsjes.

Basic
Combineer een lange neutrale wijde overhemdjurk met witte sneakers. Een klassieke, maar oh zo stijlvolle combinatie! Deze outfit bewijst dat basic niet altijd saai hoeft te zijn.

Zomers
Een blousejurk is ook heel leuk om te dragen met zomerse slippers: de ultieme boho vakantie look! Maak iedereen vrolijk met je outfit door te kiezen voor een overhemdjurk in een vrolijke kleur of design.

Zakelijk
Een overhemdjurk is ook ideaal om te dragen naar werk. Zorg er dan wel voor dat je een iets langere variant aanschaft en draag hem met een colbert en eventueel een legging of broek.

Trendy
Het is je vast niet ontgaan: hoe meer kleur dit jaar, hoe beter. Kies daarom in 2022 voor een overhemdjurk in een felle kleur. Geel, roze, oranje en blauw zijn de trendkleuren van dit seizoen.

Sexy
Vind je een overhemdjurk iets te onvrouwelijk? Breng daar dan verandering in door hem te dragen met een smalle ceintuur in je taille. Zo geef je je lichaam meer vorm én lijk je slanker.


Hierbij nog meer inspiratie

Lees ook