1. Home
  2. Inspiratie
  3. 5 leuke jurkjes voor over je bikini

5 leuke jurkjes voor over je bikini

Door Ilse Bloemendal - Dinsdag 05 Juli 2022 | 10:49

Even snel naar de ijscoman lopen of bij dat leuke strandtentje een verfrissende cocktail halen; iets wat niet iedereen even graag in de bikini doet. Dus gooi een tuniekje of strandjurkje in de tas zodat je altijd iets hebt wat je makkelijk over de bikini heen kan gooien. Dit zijn de leukste jurkjes voor over je bikini!

1. Zomerjurkjes zijn perfect

Zomerjurkjes zijn de ultieme keuze voor een dag strand, of je het jurkje nou thuis al aantrekt of handig meeneemt in je strandtas. Niks zo makkelijk als even een jurkje aanschieten. Geen gehannes met zanderige voeten en hoe je die nou weer praktisch in je shortje krijgt, wat overigens altijd mislukt waardoor je eindigt met schurend zand tussen de benen. Laat je inspireren door deze leuke vrolijke zomerjurkjes. Ga voor een variant in een knallende kleur om erbij te lopen volgens de jurkjestrends 2022!

2. Maxi jurkjes zijn stijlvol

Zomer 2022 zien we veel witte gehaakte tuniekjes voor over de bikini, lekker luchtig en heerlijk boho-chic. Wat nieuw is maar oh-zo-stijlvol zijn maxi jurken voor over de bikini. Het klinkt misschien niet zo logisch om een lange jurk naar het strand aan te trekken maar zolang je kiest voor een jurk van dun en luchtig materiaal kan de maxi nog wel eens lekkerder zijn dan een kort jurkje! Ook ideaal voor als je uiteten gaat. Een maxi jurk is ontzettend stijlvol!

3. Mini dress zijn sexy

Een mini dress is altijd een goed idee. Helemaal als het warm is – hoe minder kleding je dan aan hebt, hoe beter. Zo’n trendy mini jurkje is ook ideaal voor naar het strand. Ga wel voor een wat wijdere variant – van een plakjurk wordt niemand blij en die trek je ook niet zo makkelijk aan en uit. Ook een oversized model is super sexy – combineer hem met een paar teenslippers of hippe sneakers.

4. Blousejurken zijn trendy

Blousejurken – we are in love. Je ziet ze deze musthaves dit jaar ook veel in de winkel hangen. Omdat ze wijd zijn, zijn blousejurken ideaal voor over je bikini. Ga voor een knalroze of gele variant – super mooi als je bruin bent. Onder een blousejurk laat je elke bikini verdwijnen – handig voor als je daarna nog wat moet doen en niet iedereen wil laten zien dat je rechtstreeks van het strand komt.

5. Mouwloze jurkjes zijn handig

We schreven er laatst al over, mouwloze jurkjes zijn helemaal terug van weggeweest. Ze zijn mooi, stijlvol én super handig voor naar het strand. Leuk: ga voor een exemplaar met dunne spaghetti bandjes. Zo zie je nog een deel van je bikini en creëer je een echte beach look. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, dus er zit altijd wel een model voor je tussen. Laat je inspireren door deze leuke jurkjes. You’re gonna rock this girl!

Lees ook