1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zonnebrillen trends 2022: laat je outfit matchen met je zonnebril

Zonnebrillen trends 2022: laat je outfit matchen met je zonnebril

Door Ilse Bloemendal - Maandag 27 Juni 2022 | 10:02


Van de mooiste kleurentrends tot aan de mooiste jurkjestrends: we kunnen er geen genoeg van krijgen.  26 juni 2022 was het nationale brillendag, een goede reden om de komende tijd zonnebrillen in het zonnetje te zetten. Wat voor modellen zijn in 2022 helemaal hip en trendy? Scroll snel naar beneden voor de mooiste trends én de bijpassende
jurkjes. Want dit jaar laat je je outfit altijd matchen met je accessoires. 

Laat de kleur van je zonnebril matchen met je jurk

Matchen is het toverwoord van 2022. We schreven al eerder over de kleurentrends. Bruin, lila, olijfgroen en merlot, zijn dit jaar helemaal hip. Koop dit jaar een zonnebril in een van deze kleuren zodat het makkelijker is om je zonnebril te laten matchen met je outfit. Heb je toch liever een neutrale zwarte bril? Kies dan voor een leuk zonnebrillenkoord. Onze favoriet? Een lila zonnebril met een lila jurkje.

 

Cat eye zonnebrillen zijn terug van weggeweest

De cat eye zonnebril zijn weer helemaal terug. In 2022 zie je hem terug in verschillende modellen en uitvoeringen. We zijn verliefd op de zwarte variant met afgevlakte hoeken. Ga voor een grof model, waardoor je echt een statement maakt. Als je deze musthave combineert met een zwart jurkje, ben je helemaal festival proof. Let’s rock this girl!

Transparante zonnebrillen zijn helemaal hip

Ja, ook wij moesten hier even aan wennen. Maar nu zijn we helemaal fan! Met een transparante zonnebril breng je op een subtiele manier kleur in je outfit. Hiermee zie je er binnen een handomdraai ontzettend stijlvol uit. Ga dit jaar voor een lichtroze bril en combineer deze met een witte of lichtroze jurk. We love it!

Zonnebrillen met gekleurde glazen

Mag het wel wat vrolijker van jou? Dan hebben we goed nieuws voor je: zonnebrillen met gekleurde glazen zijn helemaal hip. Hiermee maak je echt een statement op een feestje of festival. Leuk om te combineren met een jurk in dezelfde kleur, maar nog leuker om hem te combineren met een wikkeljurk met een print.

Hoe groter, hoe beter

Hoe groter, hoe beter. Grote en vierkante zonnebrillen zijn in 2022 helemaal hip! Ga voor een bril met een rechte bovenkant en ronde onderkant om er helemaal classy bij te lopen dit jaar. Draag hem met een stijlvolle maxi dress en je ziet er uit als een echte fashionista.

Lees ook