1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zó rock jij de A-lijn jurk

Zó rock jij de A-lijn jurk

Door Ilse Bloemendal - Maandag 21 Maart 2022 | 14:52

Hij laat je dunner lijken, is geschikt voor elk figuur en is ontzettend stijlvol. Een A-lijn jurk is onmisbaar in je kledingkast. Je kunt hem ook naar elke gelegenheid dragen, van een bruiloft tot je werk. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo combineer je de A-lijn jurk! Let’s rock this dress.

Wat is een A-lijn jurk?

Weet jij al wat een A-lijn jurk precies is? Zoals de naam al een beetje verklapt: een type jurk waarbij je in de belijning een letter A terugziet. Met andere woorden: de jurk is aan de bovenkant strak en loopt vanaf je taille wijd uit. Een A-lijn jurk zegt daarom vooral wat over de vorm van een jurk, niet over het soort jurk. Zo kan een A-lijn jurk een stoere skaterdress zijn, maar ook een sexy uitgaansjurk. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten – daarom is deze jurk geschikt voor ieder figuur, elke gelegenheid en alle leeftijden.

Voordelen van een A-lijn jurk

Niets voor niets is een A-lijn jurk een onmisbaar item in je kledingkast. Aan deze musthave zitten verschillende voordelen – dat zijn deze:

  • Een A-lijn jurk is geschikt voor iedere figuur
  • Hij laat je een maatje slanker lijken
  • Deze musthave verdoezelt lovehandles, vetrollen en brede heupen
  • Een A-lijn jurk creëert een taille (zelfs als je die niet van nature hebt!)
  • Hij is ontzettend sexy
  • Deze musthave benadrukt de mooiste delen van je lichaam

 

A-lijn jurk combineren

Met een A-lijn jurk kan je alle kanten op. Zo kan je gaan voor casual chique door een A-lijn jurk te combineren met een paar ballerina’s en een stijlvolle handtas. Als je liever voor een sportieve look gaat, combineer dan een A-lijn jurk met een paar sneakers en een spijkerjasje. Mag het nog wel wat stoerder? Ga dan voor een midi A-lijn jurk en trek je leren laarsjes hieronder aan. Als het wat kouder is, kan je een lang vest over de jurk dragen. Heb je een feestje? Combineer deze musthave dan met een paar mooie sieraden, een paar hakken en een chique tas. Wil je de A-lijn jurk dragen naar je werk? Draag hem dan met een paar hakken en een korte blazer.

Laat je inspireren door deze mooie A-lijn jurkjes

Lees ook