1. Home
  2. Inspiratie
  3. Valsspelen: zo lijk je extra bruin

Valsspelen: zo lijk je extra bruin

Door Britte Kramer - Donderdag 16 Juni 2016 | 09:32

Een blik in de spiegel herinnert ons aan dat o zo fijne zonnetje van vorige week. Maar goed, dat bruine tintje is nog niet helemaal wat het moet zijn, en met een oog op de weersvoorspellingen vrezen we dat dit laagje alweer verdwenen is voor het volgende erop komt. Zonde, want met een kleurtje zie je er moeiteloos en gratis – maar zeker niet voor niets – een stuk gezonder en knapper uit. Dat moeten we benadrukken, en wel met jurkjes in kleuren waar je extra bruin in lijkt!

tips om bruiner te lijkenMet een zongebruinde huid kun je – letterlijk – heel wat meer kleuren aan. Zo staan legergroen, zalmtinten en gebleekt denim plots tien keer beter. Maar het werkt in sommige gevallen ook andersom. Van die kleuren die een trucje met je uithalen, en je huid optisch nóg bruiner laten lijken.

Felle kleuren
‘Harde’ kleuren, zoals fuchsia, paars, oranje, felrood en koraalrood zijn ideaal. Bovendien staan ze lekker vrolijk en zomers!

Zeekleuren
En dan hebben we het vooral over die tropische zeeën, en niet over het bruinige donkerblauw van onze Noordzee. Hoe ‘kouder’ de kleur die je draagt, hoe warmer de kleur van je huid lijkt. Met name lichtblauw, turquoise en zacht zeegroen geven je tint een instant oppepper.

Zwart en wit
Zowel met zwarte als witte jurkjes benadruk je het contrast tussen je huid en het kledingstuk dat je eroverheen draagt. (Zwart in de zomer? Hier zie je hoe!) Deze is overigens wel echt tricky: als je nog wit bent en daar wit overheen draagt, dan is het contrast te klein en lijk je eerder nog bleker dan bruiner. Het werkt ook beter bij een olijfkleurige huid die van zichzelf al een tintje heeft, dan bij een huid met rode ondertoon of een wat onrustige, vlekkerige huid. Zwart daarentegen zorgt bij de meeste huidtypen juist voor rust: het verdoezelt onregelmatigheden en roodheid en laat je kleurtje zo egaler lijken.

Gouden regels
Voor welke bruin-activerende kleur je ook gaat; zorg ervoor dat-ie direct tegen je huid aan zit, anders vervalt het hele effect. Een jurk in een ‘verkeerde’ kleur, met een klein kraagje in een ‘goede’ kleur, doet meteen al de truc. Maar andersom ook: een jurkje in de ‘goede’ kleur doet niets meer voor je zodra er een verkeerd gekleurd kraagje op zit. Voor een maximaal effect houd je je kleding verder rustig, liefst met effen stoffen in plaats van prints.

De details
Denk ook aan de details! Steek je getinte benen eens in witte of pastelkleurige sokjes. Geeft een fris contrast! En draag sieraden en sjaaltjes in de kleuren die jou het mooist uit de – bruine – verf laten komen, net als pastelkleurige nagellak en koraalrode of oranje lippenstift.

Let op
Er zit een (belangrijk) verschil tussen ‘minder wit willen lijken’ en al een kleurtje hebben en dat extra willen benadrukken. Zo kun je bij beginnersbleekheid beter geen citroen- of bananenmilkshakegeel aan, terwijl die kleuren na twee daagjes strand je bruine tintje juist nog beter uit laten komen. En doordat iedereen andere ondertonen heeft in zijn huid, zijn eenduidige regels helaas niet zo makkelijk te geven. Test dus altijd waar jouw huid het beste op reageert, voor je klakkeloos deze adviezen opvolgt! Tip: check hier welk kleurtype jij bent!

Lees ook