1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zo doe je dat: colorblocking

Zo doe je dat: colorblocking

Door Sanne Van Der Ploeg - Donderdag 26 Januari 2017 | 16:55

Voor alle kleurenliefhebbers is colorblocking een feest! Je combineert contrasterende kleuren om zo de meest knallende looks te creëren. Ben je een colorblocking-beginner? Geen probleem! Je kunt afkijken bij stijlicoon Victoria Beckham en wij leggen je uit hoe je de juiste kleuren bij elkaar vindt. Voordat je het weet zijn die ‘colorblocks’ niet meer weg te denken uit je kast!

Zo doe je dat: colorblocking

Weet je nog?

In 2011 werd het fenomeen colorblocking op de kaart gezet, mede door Raf Simons (voor Jil Sander). Tijdens Jil Sander’s show, in de lente van 2011, spatten de felle kleuren van de catwalk af. Sindsdien is colorblocking hot: door de jaren heen zagen we het, met wat ups en downs, steeds terug. Aankomend voorjaar is het weer hoog tijd voor een ‘up’: bereid je voor op veel oogverblindende kleurencombi’s!

Victoria Beckham

Ze heeft een modegevoel waar je ‘u’ tegen zegt, dus het verbaast ons niks dat ze een held in colorblocking blijkt te zijn. Modeontwerpster en business-babe Victoria Beckham rockt de trend als een echte (girl)boss. De combi oranje en lichtblauw schrikt haar duidelijk niet af, en ook voor een mix als geelrooddonkergroen deinst ze niet terug.

Shop je eigen colorblock-jurkje!

Do it yourself

Contrasterende kleuren zijn key bij colorblocking. Zo kun je gaan voor een primair contrast, waarbij je primaire kleuren (dus geel, blauw en rood) met elkaar mixt. Een combi van een koude tint met een warme tint – oftewel: een kleur van de linkerhelft van de kleurencirkel met een kleur van de rechterhelft – contrasteert ook mooi.

 

Verder kun je kiezen voor een licht-donkercontrast. Denk daarbij aan: donkerblauwlichtoranje, fuchsialichtgroen of bordeauxroodgeel. Of je gaat voor een complementair contrast. Hierbij mix je twee kleuren die tegenover elkaar op het kleurenpalet staan. Dit kan dus bijvoorbeeld paars-geel of groen-rood zijn.

De leukste jurkjes shop je hier op Jurkjes.nl!

 

Lees ook

Jurkjes.nl maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.