1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dit zijn dé modetrends van 2024

Dit zijn dé modetrends van 2024

Door Ilse.bloemendal - Dinsdag 16 Januari 2024 | 10:00

Terwijl we al comfortabel in de derde week van januari vertoeven, is het hoog tijd om ons te verheugen op de spannende modetrends die dit jaar zullen beheersen. 2024 wordt een jaar van stijlvolle statements en gedurfde keuzes, waar fashion lovers wereldwijd naar uitkijken. Van speels volume tot het schitterende zilver, we hebben een voorproefje van wat je te wachten staat in de modewereld. Dus, duik met ons mee in het mode-universum van 2024 en ontdek de trends die jouw stijl een onvergetelijke boost zullen geven!

1. Volume: groter is beter

In 2024 staat één modetrend centraal: volume. Verwacht overal grote mouwen, wijde broeken en overvloedige ruches. De boodschap is duidelijk – hoe groter, hoe beter. Deze trend belooft een speelse draai te geven aan de mode van het komende jaar, en we kunnen niet wachten om het te omarmen.

2. Zilveren glinstering: de nieuwe goudstandaard

Terwijl goud vorig jaar de boventoon voerde, schittert 2024 in zilver. De Fashion Weeks onthullen een overvloed aan metallics in alle mogelijke vormen, van volledig zilveren outfits tot subtiele zilveren accenten. Deze trend zal niet alleen de lente en zomer van 2024 sieren, maar ook een opvallende verschijning maken in de winter van 2023/2024.

3. Strikken: speelse details

Strikken verdienen een ereplaats in de modetrends van 2024, of het nu in je haar, als accessoires, of als gedurfd statement is. Deze schattige details zullen overal opduiken en voegen een vleugje speelsheid toe aan elke look.

4. Lila liefde: de kleur van het seizoen

Een heerlijke modetrend van 2024 is de opkomst van lila. Deze kleur zal het voorjaar van 2024 sieren en blijft ook relevant in het najaar. Het beste nieuws? Lila staat vrijwel iedereen, waardoor het een must-have is voor modeliefhebbers.

5. Peek-a-boo Chic: cut-outs als statement

Peek-a-boo! De modetrend van 2024 is sexy en chique tegelijkertijd. Cut-outs, of strategisch geplaatste uitsparingen, worden de sterren van het komende jaar. Of het nu een blote schouder is of een gedurfde open rug, het draait allemaal om de details.

6. Drop-waist elegance: accent op de heupen

De low waist jeans houdt stand, maar in 2024 gaan we een stap verder met de drop-waist jurk. Deze tijdloze trend accentueert de heupen op een stijlvolle manier en zal zeker geliefd zijn bij alle modeliefhebbers. Een perfecte aanvulling op lange jurken voor een moeiteloos elegante look. Get ready to embrace the future of fashion!

Lees ook