1. Home
  2. Inspiratie
  3. Wit in de winter? Kate Middleton laat zien hoe!

Wit in de winter? Kate Middleton laat zien hoe!

Door Britte Kramer - Maandag 28 September 2015 | 18:24

Witte jurk winter

Nu de wintermaanden voor de deur staan, worden in de meeste huishoudens de witte kledingstukken naar een kille zolder of een derderangs plekje in de kast verbannen. Dat is niet nodig. Sterker nog: stop het. Nu! Wit verdient absoluut een plek in je wintergarderobe. Denk aan de Sneeuwkoningin –  én aan de Engelse koningin (to be). We spotten Kate Middleton namelijk in deze heerlijke winterse witte jurk.

Het ijsbeergevoel
Wit geeft een vrouwelijk tintje aan de normaal zo grauwe najaarsoutfits. Wit in de winter is clean en heeft iets breekbaars, maar tegelijkertijd doet het romantisch aan. Misschien omdat het dat fuzzy, knuffelbare gevoel geeft dat een ijsbeer ook uitstraalt. Hier shop je de mooiste witte jurkjes. Één tip: houd de onderkant van je outfit donker. Bij herfst en winter horen namelijk ook regenplassen, modderpoeltjes en sneeuwdrab. En met wit bedoelen we wel puur, crispy, smetteloos wit… Wat wel mag: witte leren laarjes of kistjes (Dr. Martens!), want die poets je met gemak weer schoon.

De witte jurk van Sneeuwprinses Kate
Ook al lijkt-ie op de foto’s wat grijzig, we beloven je: de jurk is wit. Het gaat namelijk om de Eaton ‘in winter white tweed’ van het Britse merk The Fold. Trouwens: dit bezoek aan een vrouwengevangenis was haar tweede werkgerelateerde uitstapje sinds haar zwangerschapsverlof. Dus óf die jurk slankt prima af (is het het peplum?), óf ze heeft haar complete verlof besteed aan trainen in plaats van eten, óf ze gaat heel strategisch te werk met het plaatsen van dat tasje. Hoe dan ook: ze neemt haar voorbeeldfunctie nog steeds reteserieus. En wij kunnen alleen maar aanmoedigen: JA voor een witte jurk in de winter, en dubbel JA voor de combinatie met lichtgrijze accessoires.

 

Lees ook