1. Home
  2. Inspiratie
  3. Winterse wikkeljurkjes zijn nu al jouw favoriet

Winterse wikkeljurkjes zijn nu al jouw favoriet

Door Dionne - Zondag 11 November 2018 | 15:00

Het is een iconische trend uit de jaren ’70: wikkeljurkjes. Het hielp Diane von Furstenberg om bekend te worden. Zij was het die deze jurk tot een fashion icon maakte door ‘m in een nieuwe jasje te steken met leuke prints en daar zijn wij haar dankbaar voor. Vandaag de dag zien we wikkeljurkjes overal. Ze zijn ooit ontworpen voor de zelfverzekerde vrouw die wel een stukje skin durfde te laten zien. Praktisch, sensueel, elegant en perfect voor als je niet te veel moeite wil doen voor je outfit, maar toch fabulous voor de dag wilt komen. Toch worden wikkeljurkjes vaak gekoppeld aan de lente/zomer, maar de winterse wikkeljurkjes wil je ook dit seizoen in je kast hebben hangen. Het warenhuis Hudson’s Bay heeft prachtige winterse wikkeljurkjes in de collectie. Kijk maar mee. 

Na een aantal jaren in de schaduw te hebben geleefd, zijn de wikkeljurkjes terug van weggeweest. In de jaren ’30 werd deze jurk door ontwerper Charles James “taxi dress” genoemd, omdat hij vond dat dit item voor iedere gelegenheid gedragen kon worden. Van een hip en trendy feestje tot aan een thuisdag en het nemen van -ja wel- een taxi. Vandaag de dag hebben mega veel designers de wikkeljurk opgenomen in de collectie en stiekem hangt onze kledingkast vol met leuke zomerse varianten. Maar waarom zou je deze leuke trend achterin de kast moeten proppen? Nergens voor nodig. Dat dacht Hudson’s Bay ook en wij hebben een aantal exemplaren al op onze wishlist gezet. Denk aan mooie winterse wikkeljurkjes van merken als Essentiel Antwerp, NIKKIE, Second Female en Mödstrom.

winterse wikkeljurken

Beeld cc: Petite and Bold

Winterse wikkeljurkjes: hoe dan?

Eigenlijk is het vooral belangrijk dat je de juiste stoffen kiest en het met andere items gecombineerd. Je kunt bijvoorbeeld een zomerse wrap dress makkelijk aan met een coltrui en je favoriete jeans, cuz why not? Mocht je dit zo leuk vinden, zijn er ook genoeg winterse wikkeljurkjes van warme stoffen. Trek er hoge laarzen bij aan en je outfit is af. Wrap dresses zijn perfect voor als je comfortabel noch stylish je dag wilt voortzetten. Dit zijn onze favorieten van Hudson’s Bay.

Wikkeljurkjes toch niet helemaal jouw ding? Gelukkig heeft Hudson’s Bay genoeg leuke jurkjes! 

Lees ook