1. Home
  2. Inspiratie
  3. Western jurken: ga jij voor de Little House on the Prairie vibe?

Western jurken: ga jij voor de Little House on the Prairie vibe?

Door Dionne - Donderdag 03 Januari 2019 | 14:01

Sommige fashion lovers zien het als een comeback van western kleding, andere beschrijven het als onderdeel van de anti-sexy beweging binnen de fashion industrie. Grote kranten noemen het de meest provocerende trend ooit: de western jurken, of ook wel de prairiejurk genoemd is hot. De schoenenwinkels staan vol met cowboyboots en de kledingwinkels hangen vol met prairiejurken. In iedereen verschuilt een cowboy, maar de vraag is: durf jij de cowboy uit jezelf te halen? Na het zien van deze beelden wel, we promiss!

Western jurken shoppen

De western jurken hebben lange mouwen, een maxi-lengte en meestal een vintage-achtige bloemenprint. De trend is inmiddels gedragen door beroemdheden als Lena Dunham, Gabby Logan en Fergie. De gedachte van grote designers als Dior, Coach, Ganni en Kate Spade is dat vrouwen hun eigen keuzes mogen maken, ongeacht wat mannen denken wat we zouden moeten dragen. En daar zijn wij het helemaal mee eens. Vrouwen vandaag de dag evalueren hun kledingkeuze: is dit wat ik wil dragen? Zo ja, dan maakt het mij helemaal niets uit wat de omgeving denkt. Of dat nu een oversized prairiejurk is of juist een leren mini-jurk. Met een prairiejurk zie je eruit als een actrice uit de serie West World en dat willen we allemaal wel, toch? Mocht je toch niet helemaal weten hoe je deze trend het best kunt combineren, neem dan eens een kijkje bij onze noorderburen. Scandinavische bloggers weten namelijk precies hoe ze deze trend moeten rocken. Like always. Maar wij doen ook een poging, lees verder voor tips en de leukste inspiratiebeelden met de prairiejurk!

western jurken

Beeld cc: Soraya Bakhtiar

Hej cowboy!

De prairiejurk is een vaak verkeerd begrepen kledingstuk. De afgelopen decennia hebben dit kledingstuk een soort van afgeschilderd als alleen geschikt voor meisjes, oma’s en Halloween. Maar de runway shows hebben de vintage vondst opnieuw geïntroduceerd als een jurk niet alleen geschikt voor plattelandsmeisjes, maar ook voor stadsbewoners en it-girls. Deze trend gaat over gepofte mouwen, ruches, bloemenprints en hoge halslijnen. Wanneer deze trend goed wordt gestyled, creëer je een bohemian look uit de jaren 70. Vind je het allemaal toch te kostuum-achtig? Draag de jurk dan met hakken voor een speelse touch!

Beeld cc: Stryletz

Shop prairiejurken hier

Ben jij benieuwd wat het nieuwe seizoen voor ons in petto heeft? Lees dan “De catwalkcollectie van lente/zomer 2019”.

Lees ook