1. Home
  2. Inspiratie
  3. Waarom een jurk met pailletten ook in de zomer een goed idee is

Waarom een jurk met pailletten ook in de zomer een goed idee is

Door Ilse Bloemendal - Donderdag 07 Juli 2022 | 11:53

Als je de neiging hebt om alleen sparkles tijdens de feestdagen te dragen, dan verandert komend seizoen jouw mindset totaal. In zowel Londen als New York hebben de sequins de boventoon gevoerd op de spring en summer 2022 catwalks. Het verhaal van de pailletten begon bij de eerste show. Bij Tom Ford drapeerde Gigi Hadid de catwalk in een prachtige volant jurk met pailletten. Het soort jurk die iedere vrouw in haar kast wilt hebben hangen! Lees snel verder hoe je de jurk met pailletten in de zomer kunt rocken.

 

Maximalisme is springlevend: de jurk met pailletten is back

Al meer dan een decennium heeft minimalisme de modewereld veroverd. Gedempte kleuren en masculine silhouetten zijn het toonbeeld van cool geworden. Maar het effect van Gucci en influencers op Instagram is groot aankomend seizoen en maximalisme is springlevend. Disco is nog lang niet dood en de jaren ’80 maakt opnieuw een comeback. De heropleving van glamour, glitter, veren en pailletten is levensecht. Haal je inspiratie uit het Great Gatsby tijdperk, want deze trend wil je niet overslaan.

Natuurlijk mag iedereen dragen wat hij en zij wil. Maar de jurk met pailletten wordt vaak geassocieerd met festive season, waarbij je alles uit de kast mag halen. Toch zien we een verandering in de modewereld, want dresscodes vervagen en er is meer vrijheid om te dragen whatever on earth we feel like. Iedere dag is een feestje en waarom saaie kleding dragen als er een sprakle dress in je kast hangt te verstoffen? In Londen zagen we zilveren pailletten pakken, glitterkousen en flared broeken met lovertjes. Maar ook lange avondjurken compleet met pailletten met bijpassende accessoires. Prachtig! Heb je het door? De jurk met pailletten is voor iedere dag en niet alleen voor NYE-feestjes.

Laat je inspireren door deze mooie pailletten jurkjes

Je hebt deze pailletten jurkjes natuurlijk in allerlei verschillende soorten en maten. Ga jij voor een strapless versie of wil je toch liever een jurkje met lange mouwen? Het kan allemaal. Bekijk hier onder onze favoriete jurkjes met pailletten:

Lees ook