1. Home
  2. Inspiratie
  3. Volg jurkje.nl op de Arnhem Mode Biënnale

Volg jurkje.nl op de Arnhem Mode Biënnale

Door Admin - Donderdag 09 Juni 2011 | 09:14

Amber | Arnhem Mode BiënnaleWe schreven laatst al een stukje over de Arnhem Mode Biënnale en kregen vragen binnen over het programma. Welke exposities zouden wij aanbevelen en welke niet? Speciaal voor jullie hebben wij een dagplanning opgezet. De planning begint op de hoofdlocatie: het AkzoNobel-terrein en van daaruit trekken we steeds iets oostelijker naar het centrum. Liever je eigen planning maken? Het complete programma kun je hier vinden.

Logischerwijs beginnen we met de hoofdtentoonstelling, genaamd Amber. Deze expositie onderzoekt wat het is dat van mode meer maakt dan alleen een kledingstuk. De tentoonstelling is een ontdekkingsreis door de wereld van Amber. Pluspuntje: bij je entree krijg je ook de Amber catalogus, leuk als aandenken en voor meer achtergrond informatie.

Na deze tentoonstelling ben je uiteraard wel weer toe aan een lekker kopje koffie, glaasje wijn of zelfs al lunch. Het gelijknamige pop-up café Amber zit op hetzelfde terrein als de tentoonstelling en is echt een bezoekje waard! Het terras is eigenlijk één grote picknickplaats met rood/wit geblokte kleedjes, lounge stoelen en zitzakken. Het geïmproviseerde pop-up café is zeer relaxed en zorgt voor een welkome onderbreking tussen alle culturele uitstapjes door.

Na de nodige ontspanning gaan we verder met een cultureel uitstapje naar het Museum voor Moderne Kunst Arnhem. Als je op een missie bent om zoveel mogelijk te zien in één dag is dit een geschikte locatie. Het museum heeft twee mode tentoonstellingen, namelijk The mirror has two faces. Reflections of 10 years Spijkers & Spijkers en Get Real/Real Self met Joke Robaard en Giene Steenman. Je kunt natuurlijk ook gewoon een keuze uit deze twee maken als het wat te veel wordt. Beide tentoonstellingen lijken ons leuk dus die keuze laten we aan jou over.

The Mirror has Two Faces gaat over de getalenteerde mode tweeling Spijkers. De dames zijn al 10 jaar bezig en hebben al veel internationale roem verkregen met de Spijkers & Spijkers collectie. Nu is Nederland aan de beurt en het goedkopere zusje genaamd SIS by Spijkers & Spijkers lijkt dit trucje te doen. De tentoonstelling is zowel een kijkje in de collecties van het duo maar ook een kijkje achter de schermen. De tweeling bleef voorheen het liefste uit de spotlights maar hebben een flinke omslag gemaakt met deze tentoonstelling als startsein. Wij raden deze tentoonstelling aan omdat we denken dat je in de toekomst nog veel gaat horen van het lekker Nederlandse duo Truus en Riet Spijkers.

Als je vooral iets wilt leren over de mode en geïnteresseerd bent in het verhaal achter de kleding zoals de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkelingen die kleding heeft doorgemaakt moet je naar Get Real/Real Self. Op een creatief vormgegeven manier hebben kunstenaars/onderzoekers Joke Robaard en Giene Steenman een ruimtelijke tijdschrift over kleding ontwikkeld. Door middel van foto’s, objecten en teksten wordt je alles geleerd over kleding.

Na de tour door het MMKA ben je uiteraard wel weer toe aan een hapje of drankje en wat kun je beter doen dan dit combineren met een tentoonstelling? Café Restaurant Verheyden is gedurende de Arnhem Mode Biënnale het podium voor verschillende modefotografen. Dus ga lekker zitten, geniet van een hapje en drankje en laat je omgeven door de inspirerende fotografie.

Na wat te hebben gerelaxt is het tijd voor wat meer interactie en om je Facebook vrienden te laten weten dat jij ‘aanwezig’ bent. Arnhem Coming Soon is een bijzondere fashion & design winkel die zich volledig richt op Nederlandse ontwerpers. Je vindt hier werk van jong aanstormend talent maar ook gevestigde namen zoals Spijkers & Spijkers. Deze winkel creëert een expositie online en in de etalage en jij maakt er deel van uit! Vereeuwig jezelf op de foto met een lievelingsontwerp uit de winkel en ook jij bent deel van de expositie. De winkel zelf is al een kijkje waard dus dit is er eentje die wij niet zouden overslaan!

En als afsluiter strijk je een paar deuren verder neer bij DUDOK bij TrixenRees een legendarische modewinkel die je voor de Arnhem Mode Biënnale laat genieten van een drankje en hopelijk de zon in de mooiste stadstuin van Arnhem.

Zien we jou binnenkort ook op de Arnhem Mode Biënnale?

Lees ook