1. Home
  2. Inspiratie
  3. Vier dit jaar kerst in een onverwachte kleur!

Vier dit jaar kerst in een onverwachte kleur!

Door Darcy Oerlemans - Dinsdag 20 December 2016 | 16:22

Denk jij bij kerstjurkjes ook meteen aan zwart, groen, rood, goud of zilver? Vanwege hun feestelijke karakter zijn deze kleuren de absolute koplopers als het om kerstjurkjes gaat. Maar niet alles hoeft natuurlijk volgens ‘t boekje. Val dit jaar eens lekker op met deze out of the box-kerstjurken in bijzondere kleuren!

kerst onverwachte kleur

Witte kerstjurkjes

Weer geen witte kerst dit jaar? Je hebt het zelf in de hand! Nouja, niet helemaal natuurlijk, maar met een wit kerstjurkje zet je vast de eerste stap. En aangezien de kerst toch stiekem all about opvallen met je outfit is, zit je ook wat dat betreft goed als je voor wit kiest. Ga voor wit met kant of glitters voor dat extra kerstige effect, of draag een mooie blousejurk: extra feestelijk dankzij de overhemd-look, en eventueel aan te vullen met een schattige vlinderdas.

Combineertip: draag onder je witte kerstjurk een huidkleurige panty (of een zwarte met weinig denier) – te donkere panty’s steken af bij je witte jurk.

Shop meer witte jurkjes hier >>

Blauwe kerstjurkjes

Heb je ‘t al gehoord? Een blauwe kerstjurk is officially een trend in 2016! En dan hebben we het niet over donkerblauw – da’s niet bepaald onverwacht. De échte trendsetters gaan gewoon voor capriblauw of kobaltblauw. Deze kleur is opvallend en in combinatie met een subtiele dosis glitters ook behoorlijk kerstig. Een goed stel hakken eronder, en jouw kleurrijke kerstjurk wordt sowieso een succes.

Combineertip: aangezien je jurk al de show steelt, hou je de accessoires minimaal. Kies een fijn armbandje met glitters, kleine oorknopjes of een chique kettinkje met hanger.

Shop meer blauwe jurkjes hier >>

Paarse kerstjurkjes

Wat hebben rood, donkergroen en het blauw van hierboven gemeen, waardoor ze zo goed als kerstjurk door ‘t leven kunnen? Kan niet anders dan dat dat (mede) komt doordat het van die luxe, diepe kleuren zijn. En laat de kleur paars nou net prima in dat rijtje passen. Als kerstjurk misschien (nog) niet zo populair, maar o zo chique en feestelijk in de juiste uitvoering. Vooral de donkerdere tinten paars geven die echte kerst-feeling, en mocht je ’t allemaal nog wat spannend vinden: die komen soms héél dicht in de buurt van bordeauxrood. 

Combineertip: paars en zwart zijn een match made in heaven. Combineer je jurk dus vooral met zwarte schoenen, panty en jasje.

 

Shop meer paarse jurkjes hier >>

Ga je toch liever voor een veiligere kerstjurk? Die hebben we natuurlijk ook. Bekijk hier alle kerstjurken!

Lees ook