1. Home
  2. Inspiratie
  3. Cameltoe voorkomen: 7 tips

Cameltoe voorkomen: 7 tips

Door Lieke.van.drooge - Donderdag 19 Oktober 2023 | 11:45

grotere maten

Voor veel vrouwen is het dragen van aansluitende kleding, zoals strakke broeken, leggings of zelfs sommige jurkjes, een manier om hun lichaamsvorm te benadrukken en zelfverzekerd te voelen. Echter, een veelvoorkomend probleem bij het dragen van dergelijke kleding is de gevreesde “cameltoe”. In dit artikel geven we enkele tips om deze modeflater te voorkomen.

1. Kies het juiste ondergoed

Het dragen van het juiste ondergoed kan een wereld van verschil maken. Ga voor naadloos ondergoed of ondergoed met een dikkere naad in het midden. Zorg er ook voor dat het ondergoed goed past; te strak ondergoed kan het probleem juist verergeren.

2. Kies de juiste stof

Sommige stoffen hebben meer kans om een cameltoe te veroorzaken. Dunne, elastische stoffen zoals die in sommige leggings of yoga broeken zijn vaker de boosdoeners. Kies voor dikkere stoffen of stoffen met een voering.

3. Draag een cameltoe beschermer

Er zijn producten op de markt speciaal ontworpen om cameltoe te voorkomen. Deze lijken op inlegkruisjes en kunnen in je ondergoed of broek geplaatst worden om een soepelere uitstraling te geven.

4. Ga voor donkere kleuren

Lichtere kleuren benadrukken soms meer dan donkere kleuren. Als je weet dat een bepaald kledingstuk risico loopt op het tonen van een cameltoe, kies dan voor een donkerdere kleur.

5. Aanpassingen

Als je echt verliefd bent op een bepaald kledingstuk maar het veroorzaakt een cameltoe, overweeg dan om het te laten aanpassen door een kleermaker. Zij kunnen de naden aanpassen of extra voering toevoegen.

6. Draag lagen

Een lange top of tuniek kan wonderen doen om een cameltoe te verbergen. Als je leggings of strakke broeken draagt, overweeg dan om er een langer hemd, tuniek of jurkje overheen te dragen.

7. Let op de pasvorm

Te strakke kleding kan bijdragen aan het probleem. Zorg ervoor dat je kledingstukken draagt die goed passen, vooral rond het kruis. Als er te veel spanning is in dit gebied, is de kans groter dat je een cameltoe krijgt.

Conclusie

Het voorkomen van een cameltoe is vaak een combinatie van de juiste kledingkeuzes en een beetje voorbereiding. Met de bovenstaande tips in gedachten kun je met vertrouwen en comfort je favoriete outfits dragen. Onthoud dat het belangrijkste is dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in wat je draagt. Elk lichaam is uniek en prachtig op zijn eigen manier. Geniet van mode en wees trots op wie je bent!

Heb je meer modevragen of tips nodig? Bezoek ons op Jurkjes.nl voor de laatste trends en adviezen op het gebied van jurkjes én meer!

Lees ook