1. Home
  2. Inspiratie
  3. 8 lifehacks met jurkjes die je leven makkelijker maken

8 lifehacks met jurkjes die je leven makkelijker maken

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 17 Augustus 2016 | 14:53

Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Of, nou ja, de jurk aantrekken. En soms zit dat gewoon even niet mee, bijvoorbeeld omdat-ie twee maten kleiner uit de droger komt of omdat je je in elke mogelijke positie staat te wurmen om je rits dicht te krijgen. Hoeft vanaf nu niet meer. Met deze lifehacks op jurkengebied besparen we je namelijk een hoop ellende.

lifehacks jurkjes

1. Geen zin om te strijken
Heb je geen strijkijzer of ben je gewoon een beetje lui? Ga de kreukels in je jurk te lijf met een paar ijsklontjes. Stop ze samen met je jurk een kwartiertje in de droger op de hoogste stand, en door de stoom die zo ontstaat ontkreukt je jurk instantly. Check wel altijd of-ie geschikt is voor de droger!2. Pluizenjurk

Zó irritant: een gebreide jurk die na een tijdje ontzettend begint te pluizen, waardoor het lijkt alsof jij tussen de schapen uit het weiland bent geplukt. Ont-schaap jezelf door je gebreide jurk een nachtje in de vriezer te leggen.

3. Schone spijkerjurk
De vriezer is ook je beste vriend als je je spijkerjurk mooi wilt houden. Jeansstof heet wassen is namelijk niet zo goed voor de kleur en soepelheid, maar in de vriezer worden alle bacteriën gedood zónder dat er heet water aan te pas komt.

4. Krimp-horror
Je haalt je jurk uit de wasmachine of droger en je ziet het meteen: hij is gekrompen. De horror. Om de schade te beperken, kun je je jurk weken in een mengsel van lauw water en conditioner (niet uitspoelen!), om vervolgens heel voorzichtig aan de onderkant te trekken. De conditioner versoepelt als het goed is de vezels, waardoor je de jurk iets kunt uitrekken. Voorzichtigheid is hier uiteraard geboden!

5. Geen gehijs meer
Zakt je strapless jurk steeds af? Draag er een beha onder met afneembare bandjes die je om je lichaam wikkelt voor extra steun. Pin vervolgens je jurk vast aan de beha met een veiligheidsspeld. Stevigheid gegarandeerd en geen oncharmant gehijs meer!

6. No man needed
Een jurk met een rits aantrekken terwijl je in je eentje bent: the struggle is real. Maar het kan zo veel makkelijker! Rijg een touwtje door het gaatje van de rits, doe ‘m aan, en trek over je schouder aan het touwtje. Hoppetee, dat scheelt weer wat yogalessen om soepeler te worden.

7. Wijde hals
Een jurk met een wijde hals, ook wel boothals, staat supermooi en elegant. Een stuk minder elegant is het wanneer je bh bandjes zichtbaar zijn. De tip: gebruik kleine veiligheidsspeldjes om de hals van je jurk vast te maken aan je bh bandje, zodat je bandjes onzichtbaar blijven én je jurk niet van je schouders af glijdt. Dubbel handig!

8. Jurkjesverslaafd
Als dress addict heb je waarschijnlijk nooit genoeg jurkjes – om over kastruimte nog maar niet te spreken. Dat we je met het eerste kunnen helpen was waarschijnlijk al duidelijk, maar ook voor het ruimtegebrek is er een oplossing. Gebruik de lipjes van oude blikjes frisdrank om aan elke hanger nóg een hanger te hangen. Hier lees je precies hoe!

Meer handige lifehacks nodig? Check ze via dinastie.nl!

Lees ook