1. Home
  2. Inspiratie
  3. Tuniek: zo draag je hem het hele jaar door!

Tuniek: zo draag je hem het hele jaar door!

Door Ilse Bloemendal - Dinsdag 08 Februari 2022 | 13:12

Je garderobe heeft een paar basic items nodig. Een tuniekjurk is een musthave die zeker niet mag ontbreken in je kledingkast. Je kunt er eigenlijk nooit genoeg van hebben. Het is en blijft een topper: de tuniek. Ben jij op zoek naar een makkelijke, maar toch super leuke outfit? Een tuniekjurk kan je als jurk, maar ook op een broek dragen. Bij een tuniek denk je waarschijnlijk aan de zomer. Mooi weer, bikini eronder en voetjes in het water. Maar waarom zou je hem niet in de lente of winter zelfs dragen? Met deze tips draag je hem het hele jaar door! 

Waarom een tuniek onmisbaar is in jouw kledingkast

Ben jij blessed met mooie rondingen, maar verstop jij toch het liefst je brede heupen, volle billen of buikje? Dan is een tuniekje ideaal voor jouw lichaamstype. Hij camoufleert namelijk het gebied rondom de je buik en heupen, en zorgt ervoor dat jouw probleemgebieden worden verdoezeld. En wat betreft jouw taille? De taille wordt benadrukt, waardoor jij binnen no time een heerlijk zandloperfiguur krijgt. We love it.

Dat het tuniekje een all time classic is, valt niet over te twisten. Maar je vraagt je vast af: ”Waarom is het tuniekje dan zo populair en tijdloos?” Nou, wij hebben hier het antwoord op! Ten eerste zitten tuniekjes echt als gegoten, ongeacht je postuur. Ook zitten ze super comfortabel en ze zijn daarnaast ook nog eens ontzettend flatterend. Wie wilt dat nou niet

Zo draag je een tuniek het hele jaar door

1. Het ideale strandjurkje – de tuniek in de zomer

Tunieken zijn ideaal voor op het strand. Als je op het strand ligt en even snel een terrasje wilt pakken, ga je natuurlijk niet weer helemaal je spijkerbroek aantrekken. Een tuniekje schiet je zo aan en lijken daarom voor het strandleven gemaakt te zijn. Leuk om hierbij een sjaaltje in je haar te dragen!

2. Een echte eyecatcher – de tuniek in de herfst

In de herfst draag je de tuniek als jurkje met een paar overknee boots. Super fashionable! Zoek naar een tas van dezelfde kleur en/ of materiaal van je overknee boots en je ziet er uit als een heuse modekoningin. Classy en stijlvol!

3. Voor elke zakelijke gelegenheid  – de tuniek in de winter

Een tuniek is leuk om te dragen op een strakke jeans: ideaal voor een school- of werkdag. Zo hoef je niet meer uren voor de kast te staan en kan je die leuke tuniek gewoon aan tijdens een vergadering of hoorcollege. Om een iets meer zakelijke look te creëren draag je de tuniek met een blazer.

4. Op een skinny of flared jeans – de tuniek in de lente

Een casual tuniek – het liefst een witte – staat prachtig op een skinny of flared jeans. Maak je outfit af met grove gouden sieraden. Wat dacht je van grote gouden ringen: een van de modetrends van 2022?

Hoe ga jij de tuniek dragen dit jaar? Bekijk hieronder wat leuke exemplaren!

Lees ook