1. Home
 2. Inspiratie
 3. Tips trouwjurken shoppen: dit moet je weten

Tips trouwjurken shoppen: dit moet je weten

Door Dionne - Maandag 01 Oktober 2018 | 17:08

Ja! De zoektocht naar jouw trouwjurk kan na avondenlang te scrollen door Pinterest en Instagram ein-de-lijk beginnen. Trouwjurken shoppen vinden de meeste vrouwen super leuk om te doen. Samen met vriendinnen, moeder en zus de ideale trouwjurk vinden. Echter, is het vinden van de juiste bruidsjurk niet zo makkelijk als het lijkt. Vaak heb je het plaatje van de perfecte droomjurk al in je hoofd zitten en dat maakt het juist zo moeilijk. Maar waar moet je beginnen, welke trends zijn er en wat moet je absoluut niet doen? 

Trouwjurken shoppen tips

Trouwjurken passen

Wanneer je een afspraak hebt staan voor je eerste passessie is het goed om al het materiaal wat je de afgelopen tijd verzameld hebt mee te nemen. Laat alle opgeslagen pins en Instagram-beeld aan de verkoopster zien, want zo leert zij jouw stijl kennen. Maar stap soms ook uit de comfort zone, want ze laat ook trouwjurken zien die misschien beter bij jouw figuur passen en die jou ongetwijfeld ook mooi staan!

De eerste passessies is over het algemeen een vrolijke, maar emotionele dag. Daarom is het fijn om mensen mee te nemen die dichtbij staan zoals je ouders, schoonmoeder, zus(je) en beste vriendinnen. Zij helpen jou met het maken van moeilijke beslissingen en om de knoop door te hakken.

Trouwjurken shoppen

10x tips bij het trouwjurken shoppen

 1. Begin op tijd met je zoektocht. Ligt er natuurlijk ook een beetje aan wanneer de bruiloft gepland staat. De meeste vrouwen beginnen ongeveer negen maanden voor de grote dag met het zoeken naar de droomjurk. Vaak zit er een levertijd aan de jurken en duurt het lang voordat je de jurk in huis hebt. Het zou natuurlijk een beetje jammer zijn als de trouwjurk niet op tijd wordt bezorgd…
 2. Maak op tijd een afspraak in de bruidsmodezaak. Je komt namelijk vaak op een wachtlijst te staan. Het is ook raadzaam om de afspraak ’s ochtends in te plannen, zodat er genoeg tijd is om de perfecte trouwjurk te vinden.
 3. Probeer te achterhalen wat je partner mooi vindt. Probeer een beetje te vissen naar wat hij of zij mooi vindt qua kleuren, modellen en structuren. Het is natuurlijk jouw keuze, maar het is tijdens de grote dag ook wel belangrijk dat het bij de stijl van je aanstaande past.
 4. Stel geen torenhoge verwachtingen. Het kan zijn dat je aan het einde van de dag nog geen trouwjurk hebt besteld, omdat je de juiste maar niet kunt vinden. Helemaal niet erg! Je bent er in ieder geval achtergekomen wat je absoluut niet wilt.
 5. Neem niet te veel mensen mee. Meer mensen betekent ook meer meningen en dat is soms lastig bij het maken van een keuze. Blijf altijd bij jou eigen standpunt en kies de trouwjurk waar jij het beste in voelt.
 6. Kies een trouwjurk die past bij jouw figuur. Let op de pasvorm van de trouwjurk en laat je adviseren door de verkoopster.
 7. Koop een jurk van goede kwaliteit. In bruidszaken is voor ieder budget wel een trouwjurk te vinden. Jurken van goede kwaliteit hebben meestal een mooie pasvorm, dat ook weer goed aansluit bij jouw figuur. Slechte materialen hebben vaak geen mooie pasvorm.
 8. Het wow-moment. Dit moment zie je vaak in films: de bruid stapt het paskamertje uit en alle monden vallen open van verbazing. Dit is dé jurk. In het echte leven gebeurt dit ook en dan weet je dat je de juiste jurk hebt gevonden.
 9. Geniet. Heb veel lol met elkaar en probeer te genieten van deze leuke dag. Probeer niet te stressen, want het is juist zo’n leuke ervaring!
 10. Het overleg na de passessie. Heb je de perfecte jurk gevonden of is het nodig om nog een pasronde in te plannen? Wat vond je van de sfeer in de bruidsmodezaak? Wat vind je eigenlijk echt van die jurk zonder de verkoopster?

Trouwjurken shoppen online

Shop jij het liefst online en houd je niet van al die poespas? Je kunt natuurlijk ook gewoon online je bruidsjurk shoppen.

 

Lees ook