1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trendkleuren herfst 2013

Trendkleuren herfst 2013

Door Shelley Beekman - Maandag 09 September 2013 | 15:46

Trendkleuren herfst 2013

Terwijl we afgelopen week nog van de zon konden genieten, lijkt het er vandaag op dat de zomer dan toch echt voorbij is. Intussen hangen de meeste winkels al weer vol met de nieuwe herfst/winter collecties. Hoog tijd om een kijkje te nemen naar de grootste trends en belangrijkste kleuren van dit najaar. Welke kleuren moet je dit jaar in je kast hebben? En hoe combineer je de trendkleuren herfst 2013 volgens de laatste modetrends? Je leest het hier.

Pretty in pastels
De overgang van zomer naar najaar hoeft niet van de een op de andere dag te zijn. Voor degenen die het zomergevoel nog even vast willen houden is er de pastel trend. Lichte kleuren die allemaal goed met elkaar te dragen zijn. Ecru is dé nieuwe herfstkleur, je ziet het terugkomen in jurkjes, schoenen en de oversized mantels die dit seizoen niet in je kast mogen ontbreken. Je kunt de nude tinten allemaal met elkaar combineren voor een complete ‘nude look’.

hefrst jurkjes pastel

Mint&Berry €63,95                  Turnover €34,95               Kaviar Gauche  €32,00         Molly Bracken €49,90

Een blauwtje lopen? Ja graag!
Was in de zomer de kobalt blauwe kleur razend populair, in het najaar zien we deze kleur nog steeds terugkomen. Wel in een iets donkerdere variant. Je kunt de kleur goed combineren met andere kleuren. Tijdens de fashion week werd dit veelal gedaan met geel. Ondanks dat de color blocking trend grotendeels voorbij is, blijft het combineren van kleuren zeer geliefd. Je kunt een outfit op deze manier wat minder streng maken of juist een extra klassieke uitstraling creëren.

Trendkleuren herfst 2013 blauw

Mint&Berry €44,99                    Boomerang € 39,99                 TFNC €59,95                         Dept €63,95

Rebels rood
Een trend die we ook veel zien terugkomen dit najaar is de grunge trend, dit betekent dat het allemaal wel een beetje rebelser mag. Een kleur die hier goed bij past is rood. Zowel bordeaux rood als wat helderder rood zijn dit najaar hot. De schotse ruit is ook veelvoudig te zien in de collecties van onder andere: Saint Laurent en Louis Vuitton. Uiteraard zijn er ook meer betaalbare modeketens die deze trend doorvoeren.

rode herfst jurkjes

Mango €44,95                       Mint&Berry €39,95                  Even&Odd €55,00                   Anna Field €28,90

Black is still beautiful
Zwart is weer helemaal terug, speel op save met een ‘all black’ outfit. Je kunt uiteraard wel verschillende materialen met elkaar combineren. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een jurk met leren of kanten details. Als je het zwart iets meer wil contrasteren kun je kiezen om zwart te combineren met wit. Een wit kraagje of witte details kunnen een outfit wat speelser en romantischer maken.

trendkleuren herfst 2013

Minkpink €33,95                     Best Mountain €44,99          Mint&Berry €59,95              MBYM €119,95

 

Wat is jou favoriete kleur voor dit najaar?

Lees ook