1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend report: Festival jurkjes

Trend report: Festival jurkjes

Door Elise Takkenberg - Woensdag 29 Mei 2013 | 10:00

Festival Fever festival jurkje | Jurkjes.nl

“Waar blijft de zomer?”, is een vraag die iedere dag wel in je hoofd rondspookt. Je woont immers in Nederland en het is de afgelopen weken alles behalve zomer geweest. Nu konden we dit in maart en april nog wel handhaven, maar het is nu alweer bijna juni en de tijd dringt. Ook al hebben we deze week twee mooie dagen gehad, je weet nooit wat de toekomst brengt.

Aangezien de stranddagen nog wel even uit blijven lijkt ons festival hoppen een prima alternatief. Het festivalseizoen trekt zich niets aan van de weersverwachting en kondigt feest na feest aan. Behalve de grote meerdaagse festivals en evenementen zijn er ook veel kleine partijen die de festival fever te pakken hebben en er op los organiseren. Maar wat trek je aan? Aangezien het amper terrasweer is geweest heb je vast genoeg salaris overgehouden om een goede outfit te scoren!

Festival jurkje

Je festival outfit moet alleen aan een paar voorwaarden voldoen: comfortabel, regen- en windbestendig en natuurlijk leuk voor het oog. Ons lijkt het jurkje een prima festival item. Het festival jurkje is vaak een wijder jurkje met leuke print of opdruk. Allesbehalve saai dus en je kunt het jurkje makkelijk nog eens dragen op een warme zomerdag. Het leuke aan festivals is dat je ongestoord kunt experimenteren met prints en kleuren. Het kan niet gek genoeg en het is totaal niet erg om op te vallen tijdens een goed feestje!

Voordelen aan dit item is natuurlijk het comfort en het uiterlijk. Een festival jurkje oogt vrouwelijk en toch nonchalant. Je trekt een flexibele panty of legging (als het weer geen blote benen toelaat) aan en kan ongelimiteerd aan de cocktails en junkfood. Tevens gaan je populaire dansmoves een stuk flexibeler! Een strakke spijkerbroek die niet mee geeft laat je dan toch liever in je kast hangen.

Om jou te inspireren hebben wij de leukste festival jurkjes voor je op een rij gezet. Je vind veel soortgelijke jurkjes op de overzichtspagina zomerjurkjes. Stel (regen)laarzen eronder, clutch bij de hand, hoed op je hoofd en party on!

Festival Fever festival jurkje | Jurkjes.nl

V.l.n.r: Jeane Blush € 69,95, Jeane Blush € 49,99, Aura Boutique € 29,95, M by M € 74,95

Tip: binnenkort een meerdaags festival? Bekijk hier onze festival paklijst!

Lees ook