1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend alert! Jurkjes voor mannen

Trend alert! Jurkjes voor mannen

Door Ilse Bloemendal - Woensdag 08 Juni 2022 | 10:12

Trend alert! De laatste tijd zie je steeds meer mannen in jurkjes. Ook Jaden Smith, ja – de zoon van acteur Will Smith – draagt maar al te graag jurken of lange rokken. Hij twitterde laatst: “If I Wanna Wear A Dress, Then I Will, And That Will Set The New Wave…#ICON.” Heel cool Jaden. Hoewel-ie heus niet de eerste man is die de straat op gaat in een jurk of rok, is hij wél een voornaam voorbeeld voor een jonge generatie, die nu van iemand zo cool als Jaden leren kan dat je je kleden mag en kan zoals je wil. 

Lees hier welke jurkjes het beste staan bij een man.

Jurkjes voor mannen dé nieuwe trend?

Of dit dé nieuwe trend wordt? Daar hebben wij nog onze twijfels over. Echter sluit wel goed aan op een trend die je tegenwoordig vaak terug ziet in de modewereld; modehuizen en designers lijken af te willen van kleding die specifiek is gemaakt voor mannen of vrouwen. Tijdens de modeweken hebben we immers vaker mannencollecties voorbij zien komen waarin mannen vrouwelijke kleding dragen of vrouwelijke trekjes vertonen door make-up of styling. Dat is toch best ’n grote verandering op modegebied en zelfs het Britse warenhuis Selfridges ging erin mee door eerder met een genderneutraal concept op de markt te komen.

De beste jurkjes voor mannen

Ben je een man en wil je ook meedoen aan deze trend? Ons zegen heb je. Wel hebben we een paar tips voor je verzameld. Als man kan je helaas niet het eerste beste jurkje aantrekken. De meeste jurkjes – lees: bijna alle jurken – zijn gemaakt voor een slank vrouwenlichaam. Een bodycon jurk is daarom niet heel geschikt aangezien deze nauw om je lichaam sluit. Een mannenlichaam is gemiddeld gezien veel breder. Kies daarom voor een wijde maxi dress: deze zijn vaak wat wijder en langer, waardoor je er als man gelijk stijlvol uitziet. Zijn deze nog steeds te smal? Kijk dan eens naar een grote maten jurk. Tot slot zijn wikkeljurkjes ook een slim idee. Deze kan je namelijk zelf strikken en zo strak maken als je wil. Zo valt het jurkje altijd mooi om je lichaam, waardoor je je vormen mooi kan laten zien.

Laat je inspireren door deze leuke jurken en rokken voor mannen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jaden Smith (@c.syresmith)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jaden Smith (@c.syresmith)

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jaden Smith (@c.syresmith)

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dazed Fashion (@dazedfashion)

Lees ook: 

  • Transgender? Dit zijn de leukste 5 jurken voor jou!

Lees ook