1. Home
  2. Inspiratie
  3. Transgender? Dit zijn de leukste 5 jurken voor jou!

Transgender? Dit zijn de leukste 5 jurken voor jou!

Door Ilse Bloemendal - Woensdag 15 Juni 2022 | 14:57

Heb je net je ‘coming out’ als meisje achter de rug? Dan heb je je vast afgevraagd hoe je je uiterlijk het beste vorm kunt geven. Eruit zien als een vrouw én jezelf kleden op een manier waar jij je prettig bij voelt kan best lastig zijn. Gelukkig zijn er een aantal tips die je het een stuk makkelijker maken. In dit artikel lees je welke 5 soorten jurken het mooiste staan bij een transgender vrouw. 

Een wikkeljurk om de mooiste delen van je lichaam te accentueren 

Je voelt je meer vrouw wanneer je je mooiste lichaamsdelen accentueert. Heb je mooie kuiten, een prachtige hals, of sierlijke polsen? Welke delen zien er vrouwelijk uit? Kijk goed wat je mooiste lichaamsdelen zijn en bedenk met welke kleding je ze kunt accentueren. Een wikkeljurkje is hier een perfect voorbeeld van. Dit jurkje kan je wikkelen om je taille, waardoor je meer je figuur benadrukt.

Met een A-lijn jurk breng je je natuurlijke schoonheid naar buiten

De meeste transgender vrouwen zijn fan van de A-lijn jurk. Niet geheel verrassend, want deze jurk legt de aandacht op je taille (lekker sexy!) en laat je benen langer lijken (wie wil dat nou niet?!). Kies voor een jurkje in een knallende kleur om erbij te lopen volgens de laatste trends. Is dat je wat te opvallend? Ga dan voor een zwarte variant. Chique en stijlvol!

Een maxi-dress is geschikt voor iedere gelegenheid

Het is altijd belangrijk om voor een jurk te kiezen die je goed past. Veel transgender vrouwen zijn geneigd om strakke kleding te dragen. Vaak lijk je hierdoor niet slanker, en ook ben je minder flexibel in het accentueren van bepaalde lichaamsvormen. Koop daarom altijd vrouwenkleding in een grotere maat en bedenk dat loszittende kleding juist mooi bij jou zal staan. Maxi-dresses zijn daarom een goede keuze. Fijn: ze zijn geschikt voor iedere gelegenheid. Voor een dagje weg of een feestje – met een lange jurk steel jij gegarandeerd de show.

Oversized dresses als je erbij wil lopen volgens de laatste trends

Volg jij de laatste trends op de voet? Dan hoeven we jou niet te vertellen dat we dit jaar veel oversized jurken gaan zien. Goed nieuws: deze jurken staan prachtig bij transgender vrouwen. Zorg er alleen voor dat ze niet té kort zijn en ga het liefst voor een iets langer exemplaar. Let’s rock this! 

Een basic jurkje kan niet in je kast ontbreken

We schreven er al eerder over: de 10 basics die iedere vrouw in haar kledingkast moet hebben. Een basic jurkje is daar een van. Met behulp van de juiste accessoires maak je een basic jurk helemaal af. Basic jurkjes komen met korte of lange mouwen, zonder mouwen en in alle kleuren.

Tip: draag altijd een corrigerende onderjurk. Zo kan je je nog meer kleden naar jouw eigen genderidentiteit.

Lees ook