1. Home
  2. Inspiratie
  3. Tips voor het vinden van de perfecte zwangerschapsjurk!

Tips voor het vinden van de perfecte zwangerschapsjurk!

Door Dionne - vrijdag 28 september 2018 | 10:42

Als je zwanger bent komt op den duur de periode dat je niet meer in je normale kleding past. Gelukkig is het ook tijdens de zwangerschap super makkelijk om er modieus uit te zien. Steeds meer merken hebben een speciale zwangerschapscollectie, bijvoorbeeld MAMALICIOUS, ASOS Maternity en Ripe. De meeste zwangerschapsjurken zijn ook nog eens comfortabel! Natuurlijk hoef je niet perse voor de echte zwangerschapsjurk te gaan, maar kun je ook kiezen voor een jurk die niet persé een maternity label heeft. Laat die buik maar groeien.

Tijdens je zwangerschap wil je het liefst kleding aan dat lekker zit. Je hebt geen zin in knellende en strakke stoffen en dat is je goed recht!  Vroeger was het normaal om er hoogzwanger onflatteus uit te zien. De keuze op het gebied van positiekleding was minimaal. Vandaag de dag zeggen we goodbye tegen de soepjurken en hallo tegen de meest trendy jurken voor tijdens je zwangerschap. Die prachtige buik mag gezien worden! Het is voor sommige dames toch nog lastig om de juiste jurken te vinden, met onze tips wordt het piece of cake!

De zwangerschapsjurk voor jou

Het aanbod is vaak gigantisch, maar welke jurk past er nu bij jou? Kijk vooral naar jurken die je ook zou dragen als je niet zwanger zou zijn, dan maak je al een goede voorselectie. Let daarnaast ook goed op het model. Iedere vrouw heeft een ander figuurtype, óók zwangere vrouwen. Zorg ervoor de stof niet te licht is, want anders heeft het alsnog het effect van een soepjurk. Draag in de winter altijd mooie positie shapewear, want dan hoef je niet bang te zijn voor gekke randjes. Wanneer je boobies zijn gegroeid tijdens de zwangerschap is het aan te raden om jurken te dragen met een v-hals. Veel zwangerschapsjurken hebben een hoge hals waardoor je decolleté extra wordt benadrukt.

Of ga je voor een niet-zwangerschapsjurk?

Wil je liever geen budget uitgeven aan speciale zwangerschapsjurken? Dat hoeft ook helemaal niet! Zo kun je namelijk ook ‘normale’ jurkjes shoppen, welke bij de buik wijder vallen zodat jij en je baby hier in kunnen ‘groeien’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wikkeljurk of een wijde bohemian look maxi jurk. Deze jurken zijn ook meteen tijdloos, want je kunt ze na de zwangerschap makkelijk door dragen. Ben je meteen duurzaam bezig, win=win!

Kortom, wanneer je zwanger bent hoeft dat niet te betekenen dat je er anders uit hoeft te zien. Je bent namelijk negen maanden zwanger en dat is een behoorlijke tijd. Investeer daarom in leuke (zwangerschaps)jurken, waar jij je goed in voelt!

Uiteraard snappen wij dat iedere vrouw een andere stijl heeft, daarom kun je een ruim aanbod aan zwangerschapsjurken bij ons vinden! 

Lees ook

Jurkjes.nl maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.