1. Home
  2. Inspiratie
  3. Tips: welke kleur voor welke gelegenheid

Tips: welke kleur voor welke gelegenheid

Door Moniek Linssen - Maandag 04 Augustus 2014 | 16:05

kleuren-uitstraling

Verschillende dagen, verschillende gelegenheden. De ene dag wil je orde uitstralen, maar een andere keer wil je ervoor zorgen dat je juist een date scoort. Door te spelen met meerdere kleuren – of één kleur – zorg je ervoor dat je uit kunt stralen wat je wilt. Dus hier, speciaal voor jou, een 101 over welke kleuren er passen bij diverse situaties.

De romantische date
Een date is makkelijk te beïnvloeden met een bepaalde kleur die je draagt. Belangrijk is om te weten waar je date van houdt. De meeste kans op een succesvol afspraakje krijg je in een rode outfit, blijkt uit onderzoek. Daarnaast moet de outfit comfortabel zijn, zo voel je je het meest sexy. Kleuren als lichtroze en blauw stralen romantisch en rust uit. Voor meer mysterie kies je paars, deze kleur wekt een beetje geheimzinnigheid op, en ja, sommige mannen houden daar wel van! Te drukke printjes kunnen daarentegen afschrikken. De kleuren bruin en geel vinden mannen het minst aantrekkelijk, dus doe dat sowieso maar niet op die eerste date!

Het sollicitatiegesprek
Hetgeen wat het állerbelangrijkst is bij een sollicitatiegesprek is dat je weet wat de dresscode is van het bedrijf. Zorg dat je jouw outfit hierop aanpast; zo ziet de werkgever meteen dat je snapt waar het bedrijf voor staat. Daarnaast wil je op dit soort gesprekken zeker overkomen. Antraciet en donkerblauw stralen een zekere betrouwbaarheid uit. Mag het iets vrijer? Kies dan een zakelijke jurk met rode details, dit geeft je daadkracht. Ga liever niet voor een totale rode outfit, dit is too much en wordt gezien als te overheersend. Voor de puntjes op de i zorg je uiteraard voor kreukeloze kledingstukken en nette, gelakte nagels.

Een gewone werkdag
Net zoals bij het sollicitatiegesprek houd je rekening met de look en feel van het bedrijf waar je werkt. Bij conflicten op de werkvloer ga je voor licht blauw. Deze tint laat de gemoederen niet te hoog oplopen en straalt rust uit. Zwart is een prima kleur om op het werk te dragen, deze geeft je gezag en hiermee word je gerespecteerd. Maar ga niet voor enkel zwart, anders wordt het té begrafenis en dat wil je natuurlijk niet. Grijs is een goede optie om elegantie en kalmte uit te stralen, perfect voor iedere dag. Maar ook hier weer: draag niet enkel deze kleur, om te voorkomen dat je een grijs muisje wordt. Goede accentkleuren zijn geel – vrolijk – en turquoise – houdt de aandacht vast – . En werk je in de creatieve sector? Draag oranje. Dit maakt je extrovert en vergroot je creativiteit.

De bruiloft
Een bruiloft is een speciale gelegenheid waarbij je met veel factoren rekening moet houden. Een absolute not is de kleur wit natuurlijk. Jurkjes voor een bruiloft mogen lekker veel kleur hebben, zolang het maar niet te veel prints bevat of provocerende tekens heeft, zoals kruizen of doodshoofden. Bij voorkeur ga je voor een mooie bloemenprint. Daarnaast doen pastelkleuren het altijd goed in de lente- en zomerseizoenen. Voor bruiloften in het najaar of zelfs de winter kies je diepe tinten als een donkerpaars of bordeauxrood. Check hier welke jurkjes perfect zijn voor die feestelijke dag.

tips-kleuren-jurkjes

Van links naar rechts: de date € 27,99 | het sollicitatiegesprek € 89,95 | de werkdag € 79,95 | de bruiloft € 19,29

Ondanks al deze tips zijn er bepaalde dingen die nog meer prioriteit hebben. Kleding moet goed en comfortabel zitten, zo voel je je op je best. Daarnaast check je welk kleurtype jij bent. Dit doe je hier. Pas hier je jurkjes op aan en jij gaat nooit meer de fout in!

Lees ook