1. Home
  2. Inspiratie
  3. Tips: kleed jezelf slank!

Tips: kleed jezelf slank!

Door Moniek Linssen - vrijdag 18 september 2015 | 16:00

tips-slanker-kleden-2

Tegenwoordig is het een trend om alles zo gezond mogelijk te doen. Van de superfoods tot veel sporten, we zetten alle middelen in om die healthy lifestyle te hebben. Natuurlijk is niet iedereen hiermee bezig en dat hoeft ook helemaal niet! Kleed je slim, accepteer dat geweldige lijf en hou van je curves. Wil je toch nog een klein beetje slanker lijken? Zes makkelijke tips. 

1/ Inkoppertje: Koop je jurkjes altijd in de juiste maat.
Bij te wijde items lijkt het alsof je iets te verbergen hebt + er zit letterlijk te veel stof om jouw lichaam heen= vermijden dus. Iets te krappe kleding? Dan vallen eventuele kleine hobbels en bobbels extra op. En hoe weet je welke maat je precies hebt? Simpelweg door te passen of bij sommige webshops als Wehkamp wordt er door andere klanten aangegeven of het desbetreffende jurkje groter of kleiner valt dan normaal.

2/ Zwart kan altijd.
Deze donkere kleur flatteert werkelijk ieder lichaamstype en kan naar bijna elke gelegenheid gedragen worden. Durf het vooral ook om een complete zwarte outfit te dragen. Een beetje too much? Combineer het met vrolijke accessoires om het een beetje op balans te brengen. TIP: blauw kan dit kunstje ook en is zachter en minder fierce en dus een goed plan B.

3/ Draag jurkjes met een onderjurk.
Dit verbergt de kleine minpunten en het is ook ietsje warmer – vooral in de herfst en winter erg handig. Ze zijn verkrijgbaar in het zwart, maar ook bijvoorbeeld in een huidskleur, zodat je geen ongemakkelijke doorschijnmomenten moet doorstaan. Nóg een voordeel aan deze items is dat jouw jurk niet meer statisch zal zijn. Een onderjurk zorgt er namelijk voor dat de jurk die er overheen zit mooi valt en niet gek gaat ophopen.

4/ Heels are your best friend.
Het maakt niet uit hoe hoog ze zijn, ze maken je sowieso langer. Ook al draag je ze liever niet, ga dan voor een subtiele variant van een paar centimeter. Dit maakt al veel verschil! Je bent dus fysiek langer, en dus slanker, maar door het dragen van hakken voel je je automatisch een beetje sexy.

5/ Riempjes zijn ideaal om vorm te creëren in je silhouet.
Welke vorm jouw lichaam ook heeft, de riem draag je altijd om het smalste deel. Heb jij een klein buikje? Draag dan een los jurkje met een smal riempje iets boven je taille. Mocht je juist brede heupen hebben, dan draag je een ceintuur op het smalste deel van de heupen. Dit is er vaak net iets boven, waardoor je optisch een smaller silhouet creëert.

6/ Voel je prettig in het jurkje.
Zodra jouw outfit lekker zit en je zelfverzekerd bent, straal je dat ook uit. Mocht je echt onzeker zijn dan is het ook een perfecte afleidingsmanoeuvre. Met jouw zelfverzekerdheid let niemand op eventuele minpunten.

Blote rug? Zo verstop je die beha! >>

 

Lees ook

Jurkjes.nl maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.