1. Home
  2. Inspiratie
  3. Streetstyle: Swatch Girls Pro

Streetstyle: Swatch Girls Pro

Door Britte Kramer - Maandag 01 September 2014 | 11:05

Een weekje geleden vertrokken wij, op uitnodiging van Swatch, naar Seignosse en Soort-Hossegor in Zuid-West Frankrijk. Dat bleken van die surfoorden waar palmbomen naast dennenbomen staan, waar de zon iedereen mooi maakt en waar het eten op je bord vers voor je uit zee gehengeld is. De reden? Een surffestijn waar de beste surfsters ter wereld laten zien wat ze kunnen: Swatch Girls Pro

Vertier aan de Franse côte
Een laatste restje zomer wachtte ons op, net als héél veel leuke mensen en de beste surfchicks around. Klein detail: de golven wilden niet helemaal, waardoor de trukendozen van laatstgenoemden helaas niet volledig leeggekieperd werden. Maar ach, het was hoe dan ook jaloersmakend knap, en bovendien was er zat ander vertier daar aan de Franse côte.

Boys, boys, boys & Girls Girls Girls
Zo genoten we van sjieke heel-veel-gangen-diners (aan een meer, bij zonsondergang…), van exotische surf-, skate-, snow- en wat al niet meer-boardtypes, van een kijkje in de keuken bij de surfboardfabriek van Quicksilver, van een lesje yoga (de kreukels zijn nog steeds zichtbaar), een strandfeest met onder andere de veel te leuke dj’s van Girls Girls Girls, en ga zo nog maar even door.

Dijk van een winnaar
Bovendien kwamen we dankzij deze babygolfjes onze eerste surfles ooit (!) nog enigszins cool door. En voor onze stiekeme favoriet, de Australische-met-Nederlandsche-roots Nikki Van Dijk, was het genoeg om te winnen. Hier lees je het gesprek dat ze had met Women’s Health.

Surfchick-chic
Maar bovenal lieten we ons 24/7 (of nou ja; 24/4, in dit geval) inspireren door de surfchick-chique variant van de Franse ‘je ne sais quoi’. Om je enigszins een idee te geven legden we een en ander vast. O, en kijk ook nog even onder de foto’s, waar we onze ontdekkingen opsommen in een handig rijtje, zodat jij tijdens de laatste zonnestralen ook die o zo begerenswaardige surflook weet te rocken.

Lichtgekleurde, soepele denim is the surf way to go. Net als simpele hemdjes en héél veel bandjes aan je pols. Tip van één van Frankrijks populairste modebloggers Camille: ‘Pompons maken je outfit in één klap zomers. Zorg altijd dat je er een paar aan je pols hebt bungelen. Hetzelfde geldt voor schelpenarmbandjes!’

Surfchick-chic – zó doe je dat:
– Ga surfen. Echt. Het is dé manier om die gezonde, relaxte uitstraling te krijgen. En heb je de billen van die surfsters gezien?!
– Blote voeten. In de zee, op het strand en óm het strand.
– Vans of Birckenstocks. Voor als er teveel spijkers liggen. Of hondendrollen (zie hieronder).
– Een hond is je accessoire. Idealiter een op handzaam formaat.
– Wolkje voor de zon? Spijkerjackie over je jurk!
– Smeer strepen paarse en groene zonnebrand op je hoofd en smeer niet uit. (Stay tuned terwijl we dit mysterie ontrafelen.)
– Fiets, of liever nog: skateboard.
– Liever geautomatiseerd vervoer? Dan zijn er twee opties: een oude auto of busje-turned-camper.
– Picknick bij je auto, gewoon in de berm.
– Draag een zonnebril van Smith.
– En dit zee-proof horloge van Swatch

Lees ook