1. Home
  2. Inspiratie
  3. In de stijl van: Koningin Maxima

In de stijl van: Koningin Maxima

Door Elise Takkenberg - Dinsdag 07 Mei 2013 | 14:27

In de stijl van Maxima | Jurkjes.nl

De kledingstijl van onze koningin Máxima is altijd al een hot topic geweest. De weken voor de kroningsdag, afgelopen 30 april, werd het dan ook onrustig in modeland. Wat kunnen we van haar verwachten? Máxima kent immers een eigen stijl en weet ons altijd te verrassen.

De designers en het Koningshuis hebben het voor elkaar gekregen alle ontwerpen strikt geheim te houden. Op de dag zelf verscheen de koningin in een jurk van het modehuis Natan, ontworpen door Edouard Vermeulen. Dit was geen verassing, de koningin en prinses Mathilde verschijnen regelmatig in zijn creaties.

De ware eyecatcher en tevens Nederlands’ trots is de avondjurk die Máxima droeg tijdens de huldiging. De jurk is ontworpen door een Nederlandse ontwerper, Jan Taminiau. De koninklijk blauwe japon in combinatie met de bijbehorende cape sierde Máxima als een echte koningin.

Na alle lof voor de in één klap beroemde ontwerper verscheen de koningin ’s avonds nogmaals in een jurk van hem, namelijk de bordeauxrode jurk. De twee jurken zijn met open armen ontvangen en overschaduwde haast de gedragen jurken van Valentino de avond vooraf en Natan tijdens de balkonsessie.

Naast staatsbezoeken en overige belangrijke dagen koestert Máxima evengoed haar jurken en draagt deze dan ook meerdere keren. Haar garderobe is de afgelopen elf jaar uitgebloeid tot een designerwalhalla vol jurken, tassen, pumps, juwelen en hoofddeksels.

De stijl van Maxima

De stijl van onze koningin loopt uiteen van lieflijke en zomerse jurkjes tot een stoere lederen jurkje tijdens de uitreiking van de Edison Awards. De koningin kiest, buiten officiële gelegenheden om, het vaakst voor fleurige jurken met bijpassende sieraden en hoofddeksel. De jurken vallen altijd op de knie, degelijk maar toch elegant. De stoffen zijn vaak luxe en glanzend.

Iedere vrouw wil de stijl van Máxima wel eens kopiëren en dat kan! Wij begrijpen dat niet iedereen over een koninklijke portemonnee beschikt en daarom hebben wij een selectie gemaakt van budgetproof jurken in de stijl van Máxima. Welke is jouw favoriet?

Stijl van Maxima

V.l.n.r: KIOMI van € 34,99, Pier One € 39,95,  Zalando Collection € 60,00, Mint&Berry van € 49,90

Stijl van Maxima

V.l.n.r: Zalando Collection € 34,99, Louche € 77,40, Pier One € 260,00, Pier One € 22,70

 

Lees ook: Steps ontwerpt Maxima collectie

Lees ook