1. Home
  2. Inspiratie
  3. Sterrenbeeld Weegschaal: cadeautips & verjaardagsjurkjes

Sterrenbeeld Weegschaal: cadeautips & verjaardagsjurkjes

Door Britte Kramer - Zaterdag 24 September 2016 | 11:28

Holla iedereen die jarig is tussen 24 september en 23 oktober, en als Weegschaal het stokje dus overneemt van de Maagd! Nu niet stoppen met lezen, non-Weegschaaltjes. Je hebt vast wel een familielid of vriendin die onder het sterrenbeeld Weegschaal geboren is. Zo’n eeuwige twijfelkont, die bloedjeknap is en van nature iets statigs heeft. Wat geef je zo’n Weegschaal cadeau? Wij geven je wat geheime toptips. En voor de Weegschalen zelf selecteerden we de mooiste verjaardagsjurkjes. Let’s go!
Horoscoop Weegschaal
Verjaardagsjurkjes
Cliché maar (in de meeste gevallen) waar: Weegschalen hebben de neiging te wikken en te wegen tot ze een ons wegen. We kunnen ons zo voorstellen dat dat des te meer geldt voor het uitzoeken van De Perfecte Verjaardagsjurk. Je verjaart per slot van rekening maar een keer per jaar… Daarom besloten wij, als jurkjesexperts, je een handje te helpen.

Een tip: zorg dat je je feestje binnen viert, in een ruimte waar het warm genoeg is om een blote schouder te flaunten, en in een omgeving waar een statement outfit niet misstaat. Jij bent tenslotte de ster van je eigen feest, en dat zul je ze duidelijk maken ook! Hier lees je wie je beroemde mede-Weegschalen zijn en waarin Weegschalen over het algemeen te herkennen zijn (style-wise, uiteraard).

Cadeautips: kwaliteit boven kwantiteit
Beauty, mode, muziek, creativiteit; zomaar wat steekwoorden als het om jouw Weegschalenvriendin gaat. Waarschijnlijk is dit die vriendin die altijd met een écht mooi, zorgvuldig uitgezocht, allesbehalve cheap cadeautje aan komt zetten. Dus eh, wel zo lief om ook even goed je best te doen nu het jouw beurt is!

Een ander codewoord is ‘kwaliteit’. Je maakt haar blijer met één decent cadeau dan met tien kleinere frutsels. Ook omdat de gemiddelde Weegschaal nogal nuchter en praktisch ingesteld is. Dit kun je vertalen naar een chique lippenstift, een inspirerend koffietafelboek (een leesboek mag ook trouwens, want: behoorlijk intellectueel) of mooie kaarsen voor in huis (waar ze haar rust zoekt).

Cadeautjes die haar laten merken dat ze gewaardeerd wordt vallen ook in goede aarde, en omdat ze bij uitstek het type is dat graag dingen deelt, zou je kunnen denken aan een bijzonder vriendschapssieraad, waarvan jij zelf ook een deel draagt. Allebei een half hartje aan een ketting bijvoorbeeld, twee ringen die in elkaar passen of dezelfde edelsteen aan een armbandje.

Nog meer tips: verrassingen, avontuur en antwoorden
Weegschalen houden wel van een verrassing. Bovendien zijn het geboren reizigers en avonturiers. Ontvoeren mag dus. Blinddoek op, de auto in en gaan met die banaan. Een dagje naar de spa bijvoorbeeld, naar een concert of naar een bijzonder restaurant. Want ‘avontuur’ hoeft in haar geval niet per se samen te gaan met ‘armetierig’ – van een beetje luxe is de Weegschaal niet vies. En tijdens al dat ‘altijd maar klaarstaan voor anderen’ vergeten ze nog wel eens tijd te nemen voor zichzelf, terwijl ze daar juist zo van genieten. Veel vliegen in een klap dus!

Een oude of apart vormgegeven wereldkaart voor aan de muur (met leuke punaises, om aan te geven waar ze geweest is) zal ook een schot in de roos zijn. Anyhoe, wat je ook cadeau geeft: geef een CADEAU, niet een bon. Dan moet ze alsnog kiezen. Of geef deze erbij: Het boek met alle antwoorden. Ze zal je eeuwig dankbaar zijn.

Lees ook