1. Home
  2. Inspiratie
  3. Merk in de spotlight: Selected Femme

Merk in de spotlight: Selected Femme

Door Michelle Laros - Dinsdag 06 Mei 2014 | 14:08

Selected Femme

Omdat we van de fashion van onze noorderburen houden, hebben we nog een Scandinavisch designer merk voor je om jezelf even lekker te kunnen ontspannen met een lekker kopje thee. Dit is merk in de spotlight: Selected Femme.

Het Deense bedrijf ‘Bestseller’ vertegenwoordigt als overkoepelende organisatie een aantal andere bekende Deense modemerken zoals Object, Pieces, Vero Moda, Vila en ook het iets minder bekende merk Selected.

Omdat het merk minder bekend is hoeft het nog niet minder leuk te zijn. Het label is namelijk exclusief en te verdelen in twee lijnen; Selected Femme en Selected Femme Jeans. En wat goed is om te weten is dat zij elk jaar met maar liefst zés nieuwe collectie op de markt komen. Dat is gemiddeld een keer in de twee maanden een nieuwe collectie shoppen dus!

Natuurlijk weten wij ook wel dat je niet alle collecties gaat shoppen maar elke collectie heeft iets eigens en tegelijkertijd zeer herkenbaar voor het merk; vrouwelijk maar gecombineerd met stoere, edgy accenten.

Deze kenmerken zien wij ook terug in de jurkencollectie die onder andere te vinden is op Jurkjes.nl. De jurkencollectie bevat een contrast tussen verleidelijke en geraffineerde items. Een collectie vol prachtige unieke stoffen, gecombineerd met opvallende details.

Selected Femme is maar op een aantal punten te koop in Nederland maar waar wij offline niet bij kunnen, kunnen we online gelukkig wel bij. Ze hebben een prima eigen online shop waar overigens ook herenkleding te shoppen valt.

De laatste collectie die zij uitbrachten is de lente/zomer collectie waar we de vrouwelijke en zomerse mini rokjes en maxi jurken tevoorschijn zien komen. De collectie roept rust op zich af zonder enige poespas. Realistische outfits vooral, gezien het Nederlandse weer. Nog altijd jasjes en lange broeken maar wel met een zomers tintje. We like!

Ben je nog op zoek naar een mooi zomerjurkje in de stijl van Selected, laat je inspireren door dit lookbook van Selected Femme en shop daarna je eigen jurkje hier.

selected-femme-sscollectie2

selected-femme-sscollectie7

selected-femme-sscollectie1

selected-femme-sscollectie-

selected-femme-sscollectie0

 

Lees ook